Zaken Top
Image default
Personeelszaken

Waarom een goede interieurarchitect voor meer productiviteit kan zorgen

Je staat er niet altijd bij stil maar de ruimte waarin je je bevindt, kan van invloed zijn op je gemoedstoestand en dus ook op je productiviteit. Zeker als je een kantoorbaan hebt en je het grootste deel van je werkdag binnen doorbrengt, is het belangrijk dat je je thuis voelt en dat de ruimte waarin je werkt de juiste sfeer en atmosfeer heeft. Met een interieurarchitect kantoor kun je het meest optimale uit je kantoorruimte halen.

Een uitnodigende werksfeer

Een interieurarchitect kantoor adviseert onder andere op het gebied van kantoormeubelen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de meest gunstige opstelling van de bureaus ten opzichte van het daglicht dat door de ramen valt. De interieurarchitect kantoor kijkt ook naar het welzijn van de medewerkers. Ergonomische bureaustoelen zijn hierbij een belangrijk onderdeel. Maar het kan ook zijn dat er gekozen wordt voor een mix van een ontspannen zitje tijdens een bilateraal werkoverleg en een bureaublok waar flexwerkers hun laptop kunnen installeren. In alle ontwerpen wordt gelet op een goede afstemming van kleuren en materialen voor een rustgevende en tegelijk frisse werksfeer.

Ontspanning tijdens de werkzaamheden

Om goed te functioneren is het nemen van pauze ook heel belangrijk. Daarom betrekt een interieurarchitect kantoor desgewenst ook de kantine of het keukenblok bij het interieurontwerp. In deze ruimtes is het niet alleen belangrijk dat er efficiënt met de beschikbare ruimtes wordt omgegaan. Vaak is er in verhouding minder vierkante meter beschikbaar in een kantoor voor een kantine dan voor de overige werkruimtes. Om toch een volledig ingerichte keuken te hebben, wordt door de interieurarchitect kantoor gekeken naar een creatieve invulling waarbij niet alleen alle apparatuur zoals een koffiezetapparaat en een vaatwasmachine de ruimte krijgen, maar waar ook de medewerkers in een ontspannen sfeer hun pauze kunnen doorbrengen. Bij de inrichting wordt bijvoorbeeld gewerkt met warme houtkleuren en de juiste verlichting.

Een gastvrije omgeving

Niet alleen de werknemers moeten zich thuis voelen in de kantoorruimte. Ook als je klanten ontvangt, is het belangrijk dat zij zich welkom voelen. Een goede indruk is in dit geval misschien wel het halve werk. Heb je een kantoor met veel open ruimtes of glazen panelen? Laat de interieurarchitect kantoor dan een plan ontwerpen om deze ruimtes zo functioneel mogelijk te maken waarbij privacy gewaarborgd blijft. Dit kan op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld door het plaatsen van houten panelen om daarmee units te creëren. Of door bestaande glazen wanden te voorzien van gordijnen. Dit alles kan op veel verschillende manieren en in veel verschillende stijlen, zodat het altijd in de uitstraling past die je bij je klanten wilt overbrengen. Uiteraard is de keuze van de materialen ook bepalend voor de akoestiek in de ruimte. De interieurarchitect houdt hier ook rekening mee bij het ontwerp.

Meer productiviteit in een goed ingericht kantoor

De juiste combinatie van kleuren, materialen, verlichting en akoestiek draagt bij aan een ontspannen werkhouding. Op het moment dat je je tijdens je werkzaamheden niet hoeft te ergeren aan de verkeerde lichtinval op je beeldscherm en je niet gestoord wordt door het gesprek van je collega’s verderop, kun je je beter concentreren op je eigen werkzaamheden. En dus is het de moeite waard om een interieurarchitect kantoor de inrichting te laten verzorgen zodat jij je volledig bezig kunt houden met het verhogen van de omzet.