Zaken Top
Image default
Boekhouding

Hoe lang moet je je zakelijke boeken in Nederland bewaren?

Als je overweegt een Nederlandse vestiging van je bedrijf te openen, moet je eerst bepalen wat wettelijk verplicht is. Over het algemeen zijn buitenlandse bedrijven verplicht om kopieën van hun jaarrekening vanuit hun thuisland in te dienen. Als je een niet-Nederlandse vestiging heeft, moet je ook kopieën van je eigen jaarrekening indienen. Daarnaast moeten buitenlandse bedrijven met een Nederlandse vestiging hun boekhouding zeven jaar bewaren.

Je moet je bedrijf registreren bij de KVK voordat je een Nederlands filiaal kunt openen. Je moet ingeschreven staan bij de belastingdienst en op de loonlijst staan. Je bedrijf moet vennootschapsbelasting betalen als BV (of btw). Om te bepalen of je vrijgesteld bent, moet je een belastingdeskundige raadplegen. Evenzo moet je ook belastingen betalen. Naast het betalen van belastingen, moet je bedrijf een nationale verzekering betalen. Dit dekt de kosten van kinderbijslag, nabestaandenuitkeringen, langdurige zorg en werkloosheidsuitkeringen. Daarnaast moeten werknemers verzekerd zijn voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Het hebben van een financieel managementplan kan het verschil zijn tussen succes en falen. Als je nieuw bent in het bedrijfsleven, kan een financieel adviseur je helpen bij het maken van een budget en een bedrijfsplan. Bovendien kan je adviseur je helpen bij het ontwikkelen van een bedrijfsplan dat rekening houdt met je lokale regelgeving en belastingen. Je moet ervoor zorgen dat je zakelijke financiën en je persoonlijke financiën gescheiden zijn. Het is een goed idee om aparte bankrekeningen te hebben voor je persoonlijke en zakelijke financiën. Indien nodig kunt je ook een tweede belasting- en spaarrekening openen voor je persoonlijke uitgaven.

Je accountant kan je adviseren of je als BV vennootschapsbelasting moet doen. Raadpleeg ook een fiscalist als je niet zeker bent van de details van de vennootschapsbelasting als BV. Je moet je bedrijfsadministratie gedurende vijf jaar hebben om een belastingcontrole te voorkomen. Je moet ook je belastingdocumenten klaar hebben voor indiening. Nederland is een goede plek om een nieuw bedrijf te starten, dus het is belangrijk om vooruit te plannen.

Naast het indienen van je jaarlijkse belastingaangifte, moet je ook je zakelijke boeken bijhouden. Nederland heeft een van de hoogste percentages freelancers in de EU. Met 17,2% van de bevolking die voor zichzelf werkt, kan het moeilijk zijn om de financiën bij te houden. Hbk consultants bieden persoonlijke, effectieve en fiscaal efficiënte ondersteuning om je te helpen je financiën te beheren. Deze consultants kunnen je helpen bij het beheren van de belastingen op je inkomen.Ontdek meer tips over boekhouden op onze website!