Zaken Top
Image default
Boekhouding

Daarom een tijdregistratiesysteem voor je personeel

Een tijdregistratiesysteem voor je personeel, welke voordelen heeft dit eigenlijk te bieden? Vroeger werd tijdregistratie vooral ingezet om de aan- en afwezigheid van medewerkers te controleren. Echter is dat al lang niet meer het voornaamste doel. Bedrijven en organisaties gebruiken urenregistratie vooral om te zien of het bedrijf wel efficiënt genoeg werkt. Zo kan de organisatie geholpen worden, maar de medewerkers ook worden beschermd tegen te veel werkzaamheden. Ook kan tijdregistratie software inzicht bieden in de totale kosten van arbeid en inzicht in de productiviteit op de werkvloer geven. Verder kan het medewerkers inzicht bieden in hun gewerkte uren en verlof uren. Wij zochten uit wat alle voordelen van een tijdregistratiesysteem voor je personeel zijn en hebben ze voor je op een rij gezet.

Inzicht in de arbeidskosten dankzij tijdregistratie software

Met een tijdregistratiesysteem voor je personeel krijg je meer inzicht in de werktijd. Hierdoor krijg je vaak ook meer objectieve informatie over de kosten van je organisatie. De kosten van de arbeid. Ook kan de gewerkte tijd worden toegeschreven aan projecten, orders, kostenplaatsen en klanten. Op deze wijze ontstaat er een compleet beeld van de kosten voor arbeid van de gehele organisatie of een onderdeel hiervan.

Inzicht in bezetting en productiviteit

Als organisatie krijg je door de tijd goed te registeren ook een meer nauwkeurig overzicht over de effectiviteit van de inzet van je personeel op specifieke projecten of activiteiten. Door dit te vergelijken, kun je eventueel besluiten het personeel anders in te zetten. Tijdregistratie software zorgt ervoor dat je als organisatie ook over de geschiedenis van de bezetting beschikt. Zo kun je zien in welke periodes het erg druk is geweest of juist rustiger. Dit maakt het mogelijk om de bezetting nauwkeuriger in te schatten. Ook kun je beter bepalen hoe de actuele bezetting is. Dit maakt dat je snel kunt schakelen wanneer er sprake is van onderbezetting. Door tijdregistratie effectief in te gebruiken, kun je goed onderbouwde beslissingen maken over je personeelsplanning en zo beter inschatten wanneer extra krachten nodig zijn.

Altijd zekerheid over de gewerkte uren

Een tijdregistratiesysteem voor je personeel maakt de gewerkte uren door medewerkers en de organisatie transparant en inzichtelijk, waardoor hier altijd duidelijkheid over is. Middels tijdregistratie weten medewerkers dat iedere gewerkte minuut van belang is en dat ook het juiste tarief op de salarisstrook vermeld staat. Dit voorkomt dat er problemen ontstaan wanneer de salarissen worden uitbetaald.

Beschermt het personeel

Tijdregistratie biedt ook bescherming aan het personeel. Zo kan het inzicht geven in de werkdruk op de afdeling, het functioneren van medewerkers en de oorzaken van ziekteverzuim onder het personeel. Stel dat gemerkt wordt dat werknemers zich vaak ziek melden of erg veel werken, heb je de optie om tijdig met hen in gesprek te gaan. Tijdregistratie maakt het ook mogelijk om medewerkers die juist in bepaalde taken uitblinken te helpen met doorgroeien naar een hogere functie. Het is namelijk zo dat niet alle medewerkers assertief zijn en gemakkelijk kunnen aangeven dat ze naar een specifieke rol willen doorgroeien. Met de informatie die je dus krijgt, kun je beter communiceren met je medewerkers, waardoor het team als geheel sterker wordt. Lees meer over safety en security management op primion.nl

Met een urenregistratie tool meer duidelijkheid over vakantie-uren

Soms kunnen organisaties in een discussie belanden met personeel omtrent hun vakantie-uren. Hierbij is een HR-afdeling doorgaans veel tijd kwijt met het beantwoorden van allerlei vragen. Door goede urenregistratie software te gebruiken, kun je dit voorkomen. De vakantie-uren worden automatisch afgeboekt en ook het eindsaldo wordt berekend. Ook houdt het systeem de diverse vakantierechten en vervaltermijnen bij. Zo ontstaat er meer duidelijkheid en rust bij het personeel.

Meer tijd voor andere strategische zaken

Met tijdregistratie software voor je personeel is de HR-afdeling minder tijd kwijt aan het afhandelen van allerlei administratieve taken van personeelsleden. Zo kunnen zij meer tijd besteden aan strategische zaken, wat zeker noodzakelijk is. Er kan zo meer aandacht besteden aan de hoge werkdruk of het terugdringen van een hoog verloop of ziekteverzuim in de organisatie.

Kies voor een tijdregistratiesysteem voor je personeel van primion

Met een tijdregistratiesysteem voor je personeel van primion Hoeveel medewerkers je bedrijf ook heeft, wij zorgen altijd voor passende oplossingen met onze hardware en software. Of je nu honderd of duizenden medewerkers hebt

https://www.primion.nl/