Zaken Top
Image default
Boekhouding

Hoe ga je de logistiek doen voor jouw website?

Heb je een webshop of ga je er een beginnen? Dan komt uiteindelijk de vraag hoe je de logistiek wilt gaan doen. Er zijn diverse opties: dropshipping, eigen voorraadbeheer of webshop fulfilment. Het hangt ook af van jouw wensen en mogelijkheden wat het beste is voor jouw webshop.

Eigen voorraadbeheer

Voor een eigen voorraadbeheer heb je ruimte nodig. Verkoop je zo’n vijfhonderd verschillende horloges? Dan is voorraadbeheer qua ruimte nog wel te doen. Als je vijfhonderd soorten autobanden verkoopt, wordt het al een heel ander verhaal.

Het voordeel van eigen voorraadbeheer is natuurlijk dat je alles zelf in de hand hebt. Je kunt met de bezorger werken die jij wilt, je kunt er zelfs voor kiezen om zelf te bezorgen. Het nadeel van eigen voorraadbeheer is dat je nogal wat kosten hebt. Voorraadkosten wel te verstaan. Nog een nadeel is dat je echt alles zelf moet gaan doen. Hoe drukker je het hebt, hoe moeilijker het wordt om alle ballen hoog te houden.

Webshop fulfilment

Webshop fulfilment is interessant als je meer dan circa 4 of 5 bestellingen per dag hebt. Dan wordt het gewoon erg veel werk op een dag om alles nog zelf te doen. Als je een bedrijf jouw webshop fulfilment doet, kun jij je richten op het finetunen van andere zaken.

Met webshop fulfilment is ook veel mogelijk. Alle logistiek met jouw leveranciers, voorraadbeheer, alles verzenden, alle retourzendingen: jij hoeft het niet meer bij te gaan houden. Dat is echt een voordeel van deze manier van werken.

Dropshipping

Hier verstuurt jouw leverancier rechtstreeks naar jouw klant. Jij hebt echter nog steeds de retouren enzovoorts als jouw verantwoordelijkheid. Het is dus niet zo, dat logistiek niet meer jouw verantwoordelijkheid is. Een voordeel van dropshipping is dat jij geen voorraadkosten hebt. Alleen het nadeel is dan weer dat personalisatie vaak niet mogelijk is. Dit maakt het als kleinere ondernemer, moeilijker om je te onderscheiden van andere webshop leveranciers.

De beste oplossing

Wat de beste oplossing is, is dus zeer afhankelijk van jouw situatie en business. Maar, na het lezen over de voordelen en nadelen van alle opties, kom je er vast wel uit. Alvast veel succes met een goede logistiek voor jouw webshop.

https://we-fulfil.nl/