Zaken Top
Image default
Milieu

De voordelen van zonnepanelen op woningen

Zonnepanelen worden op steeds meer woningen gelegd. Ze zijn erg in trek. Er is dus iets wat ze zeer aantrekkelijk maakt. Wat zijn dan precies de voordelen van zonnepanelen?

 

Duurzame, groene stroom

Zonnepanelen wekken stroom op door middel van de zon. Er hoeft verder niets aan te pas te komen. Ontzettend goed voor het klimaat natuurlijk, want het is groene stroom, opgewekt met hulp van de natuur, namelijk de zon. 

 

Kostenbesparend

Omdat de stroom via de zon wordt opgewekt, hoeft men niet al het stroom via het reguliere stroomnetwerk af te nemen. De woning is eigenlijk zelfvoorzienend wanneer de zon schijnt en er stroom gebruikt wordt in de woning. Immers, wanneer er geen stroom van het net afgenomen wordt, hoeft men hier ook niet voor te betalen. 

 

Waardevermeerdering van de woning

Een woning met zonnepanelen wordt gezien als een voordeel en is daarom meer waard dan een woning zonder zonnepanelen. Het is daarom een groot voordeel om zonnepanelen op de woning te plaatsen, want de woning stijgt in waarde. Dit heeft natuurlijk met de voorgaande twee voordelen te maken, omdat stroom via zonnepanelen duurzaam, dus groen, en kostenbesparend is.

 

Zijn er ook nadelen?

Er zijn wel nadelen voor het plaatsen van zonnepanelen. Het duurt redelijk lang voor de investering in zonnepanelen terugverdiend is. Nu wordt de kwaliteit van de panelen steeds beter en gaan ze steeds langer mee. Dat scheelt gelukkig. Ook dient men extra ruimte op zolder te maken voor de omvormer en heeft de meterkast een aanpassing nodig. Sommige mensen vinden zonnepanelen op de woning ook lelijk. Dit is natuurlijk subjectief, maar kan een nadeel zijn. Ook hebben de panelen onderhoud nodig. Toch wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen, omdat de panelen zichzelf terug verdienen. Ook is de gebruiker minder afhankelijk van de energiemarkt en de leverancier van stroom via het netwerk. 

 

Salderingsregeling

Op internet is veel informatie te vinden over het terugleveren van stroom en het krijgen van een vergoeding hiervoor. Deze regeling gaat namelijk veranderen vanaf 2023. Toch zal het ook dan nog steeds erg voordelig zijn voor de particulier om zonnepanelen aan te schaffen, want de genoemde voordelen blijven. Lees hier.

 

https://timmer-installaties.nl/