Zaken Top
Image default
Kleine bedrijven

Het meest milieuvriendelijke vervoermiddel

Het meest milieuvriendelijke vervoermiddel

Momenteel wordt er steeds meer over groene cultuur en milieubehoud gesproken. Dit komt omdat de effecten van de opwarming van de aarde steeds meer worden gevoeld door mensen over de hele wereld. Een van de oorzaken van de opwarming van de aarde is luchtvervuiling als gevolg van uitlaatgassen van rijdende motorvoertuigen. De keuze voor een milieuvriendelijk vervoermiddel zoals de fiets wordt daarom steeds meer gevraagd door het publiek. Het wordt ook aanbevolen door de overheid en andere milieubeschermingsorganisaties. Naast fietsen zijn er verschillende soorten voertuigen die ook milieuvriendelijk zijn zoals elektrische auto’s of elektrische scooters. Fietsen bieden echter meer voordelen voor je gezondheid, omdat ze ook kunnen worden gebruikt om te sporten. In vergelijking met auto’s of elektrische scooters zijn fietsen ook toegankelijker voor mensen van alle leeftijden, van kinderen tot volwassenen. Zo gebruiken zelfs peuters momenteel een kinderfiets 3 jaar. Natuurlijk is deze fiets geen vervoermiddel, maar gewoon een vermaak en leuk speelgoed voor kinderen. Toch biedt het spelen op fietsen voor kinderen van 3 jaar nog steeds voordelen, waaronder het kunnen trainen van het evenwicht en het motorische systeem van kinderen.

Fietsen gebruiken als milieuvriendelijk persoonlijk vervoermiddel

Fietsen zijn dus een milieuvriendelijk vervoermiddel omdat ze geen brandstof verbruiken, dus er is geen rook of vervuiling die de lucht vervuilt. Daarnaast is de fiets ook oorvriendelijk omdat hij absoluut geen geluid maakt. Naast de voordelen voor het milieu is regelmatig fietsen ook heel goed voor de gezondheid van je lichaam. Het interessante is dat je geen speciale tijd hoeft te nemen om regelmatig te kunnen fietsen. Als je naar je werk of naar de campus gaat, kun je fietsen. Zo heb je veel voordelen, vooral voor de gezondheid, voor het milieu en voor je financiën. Je hoeft je pasjeshouder heren niet tevoorschijn hoeft te halen om brandstof te kopen. Het gebruik van de fiets als vervoermiddel wordt steeds makkelijker omdat er in hier al veel wegen zijn met speciale rijstroken voor fietsers. Dus waar je ook naartoe gaat, je kunt veiliger en comfortabeler fietsen.

De voor- en nadelen van het gebruik van de fiets als vervoermiddel

De voordelen van het gebruik van een fiets zijn dat deze zuiniger, milieuvriendelijker en gezonder is. Daarnaast vermijd je door te fietsen files en krijg je geen overbelaste wegen. Als je in de file staat, kun je gemakkelijk een alternatieve route vinden. Zo kun je, ook als een fiets niet sneller is dan een auto of motor, erop vertrouwen dat een fiets toch sneller op je bestemming komt. Het nadeel van het gebruik van de fiets als vervoermiddel is de snelheid. Je kunt het niet vergelijken met een auto of motor omdat fietsen met je lichaam worden verplaatst. Een ander nadeel is dat je nat wordt als het plotseling regent. Je moet dus een waterdichte rugzak dames of heren rugzak gebruiken zodat je spullen niet nat worden. Tot slot is fietsen eigenlijk wel riskanter, zeker als je op de openbare weg fietst. Er zijn veel auto’s en motoren die je met een hogere snelheid op de weg passeren. Dus ook al heb je een speciale rijstrook voor fietsers genomen, het risico op een ongeval is altijd aanwezig.

.