Zaken Top
Image default
Investeren

Het belang van noodfondsen

Simpel gezegd, een noodfonds is een geldbedrag dat opzij wordt gezet om financiële bescherming te bieden bij onvoorziene omstandigheden. In het geval dat je geen baan hebt of een onvoorziene uitgave moet betalen zonder in de schulden te raken, stelt het geld je in staat om je huidige levensstandaard een paar maanden te behouden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je niet alleen op noodfondsen moet vertrouwen. Je kunt investeringen in verschillende activa. In goud beleggen is een goede manier om jezelf voor te bereiden op onvoorspelbare gebeurtenissen.

Hoe groot moet je noodfonds zijn?

Veel financiële experts raden aan om ten minste drie maanden salaris opzij te zetten in een noodfonds voor het geval er iets onverwachts gebeurt. Mocht je toch je baan verliezen, dan kun je in de tussentijd je huidige levensstandaard behouden totdat je een nieuwe baan vindt. Het bedrag kan echter veranderen. Dit is afhankelijk van je voorkeuren en de hoogte van je inkomen. Tel al je maandelijkse uitgaven bij elkaar op. Je moet voldoende geld hebben om je kosten van levensonderhoud gedurende ten minste drie maanden en waarschijnlijk tot zes maanden te dekken. Dit zou op zijn minst je doel moeten zijn. Daarnaast kun je goud of zilver kopen. Deze activa behouden hun waarde en stijgen na verloop zelfs in waarden. Je kunt deze activa liquideren wanneer je ze nodig hebt. 

Weet wanneer je noodfondsen moet gebruiken

Er zullen momenten zijn waarop het verleidelijk zal zijn om het geld te gebruiken om op vakantie te gaan of een aanbetaling te doen voor een nieuw huis en of andere belangrijke kosten die zich voordoen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het gebruik van het geld voor deze doeleinden geen goede besteding van het geld is. Daarom moet je er altijd een punt van maken om een ​​lijst samen te stellen van de soorten uitgaven die geschikt zijn voor je fonds. Zorg ervoor dat het legitieme noodgevallen zijn, zoals de kosten van je levensonderhoud in tijden dat je werkloos bent of plotselinge medische kosten. Het heet niet voor niks noodfonds. Je moet het alleen voor noodgevallen gebruiken.