Zaken Top
Image default
Detailhandel

4 redenen belangrijkheid eet tafel

4 redenen belangrijkheid eet tafel 

De eet tafel is al lang een van de belangrijkste elementen in huis, maar zijn onze eetgewoonten in de loop der jaren veranderd en hebben we onze liefde ervoor verloren? Uit een recente studie van Perfecthomeshop over eetgewoonten blijkt dat, hoewel de eetgewoonten in de loop der jaren zijn veranderd, de interviewers het nog steeds belangrijk vindt dat familie en vrienden rond de eet tafel eten.

Voordelen gezamenlijk eten

De tafel brengt mensen samen
Volgens gezinstherapeuten zijn gezinnen die samen rond de eet tafel eten waarschijnlijk hechter. Hoewel het misschien niet altijd mogelijk is om te doen, kan het proberen om hier tijd voor in te calculeren kinderen en jongeren helpen om zowel gezonde eet- en communicatiepatronen te ontwikkelen, het kan ook ouders helpen om een moment te vinden waarop ze de stress van hun dag kunnen uitschakelen, en op een ontspannen manier met elkaar en hun kinderen kunnen praten.

Mensen maken betere voedselkeuzes
Het eten van een snelle maaltijd of onderweg kan ons ‘kwetsbaar’ maken voor het maken van ongezonde voedingskeuzes. Mensen zijn eerder geneigd om uitgebalanceerd voedsel te eten aan de eettafel, omdat de eet tafel een centraal punt vormt… [dit] moedigt mensen aan om meer aandacht te besteden aan wat, wanneer en hoe ze eten.

Het kan de orde herstellen in een anders chaotische dag
Eenenvijftig procent van de onderzochten door Perfecthomeshop geven toe niet regelmatig rond de eettafel te eten vanwege drukke agenda’s, maar regelmatig rond de tafel zitten kan het enige aspect van een drukke dag zijn waar je daadwerkelijk controle over hebt. De tijd vinden om te ontspannen kan gemakkelijk beginnen met rond de tafel te zitten, te eten en andere dingen dan werk te bespreken. 

Het zorgt voor tijd weg van alle schermen en een moment van ‘realiteit’.
Het is geen geheim dat in een tijdperk waarin technologie de boventoon voert in het leven van de meeste mensen, velen zich dag en nacht aan hun scherm gekluisterd voelen. Doktoren raden daarom aan om tijdens de maaltijd digitale zones af te dwingen en minstens één keer per dag samen als gezin te eten en te praten.

tafel