Zaken Top
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zo blijf je de concurrentie voor, 3 tips!

Als ondernemer is het belangrijk om de concurrentie voor te blijven. Als je blijft zitten waar je zit, komt er vroeg of laat iemand voorbij die jouw klanten iets beters kan bieden. Als je het moment overkomt dat de concurrent je inhaalt, dan loop je achter en dan is het bijna onmogelijk om die achterstand in te halen. Wil jij ook de concurrentie voorblijven? Lees dan deze 3 tips.

Tip 1: Tijd besparen met Sycade

Niet alle innovaties hoef je zelf te bedenken. Zo kan een bedrijf als Sycade je wellicht helpen om tot innovaties te komen, waarmee je je concurrentie voorblijft. Sycade is gespecialiseerd in onder andere maatwerk software en denkt graag met je mee hoe zij je kunnen helpen om voorop te blijven lopen. Zo heeft Sycade bijvoorbeeld voor een bedrijfsoftware ontwikkeld om foutjes in gordijnen op te sporen. Met als gevolg dat de kwaliteit voor de klant hoger is en de controle sneller kan.

Tip 2: Investeer in jezelf

Het wordt nog wel eens onderschat, maar de beste investering is nog altijd die in je eigen ontwikkeling. Heel vaak ben je zelf namelijk je grootste obstakel. Uitstelgedrag, een slordige bedrijfsvoering, een slechte inkoop, vaak liggen er hele persoonlijke zaken aan ten grondslag. Eerder dan men denkt.

Tip 3: Zorg voor voldoende tijd om te ontspannen

Het is prima om veel tijd in je bedrijf te stoppen, maar je moet voorkomen dat je rondloopt als een kip zonder kop. Het is goed om op gepaste tijden stil te staan bij waar je staat en waar je naartoe wilt. Is het pad nog het juiste pad? Dit lukt beter als je ook de tijd neemt om te ontspannen. Rustmomenten zijn geen luxe, het is noodzaak. Hoewel het natuurlijk niet helpt om te zeggen: nu moet ik ontspannen. Zo werkt het ook niet. Het gaat er wel om dat je goed je energiepeil in de gaten houdt.