Zaken Top
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom oppassen een leuke bijbaan is

Is oppassen iets voor jou? Als oppas moet je het natuurlijk leuk vinden om met kinderen om te gaan van verschillende leeftijden. Je haalt er plezier en voldoening uit. Oppassen kun je goed combineren met een baan of met je studie. Word jij hier nu enthousiast van? Lees dan snel waarom je oppassen moet overwegen als bijbaan.

Flexibele tijden

Als oppas heb je veel meer inspraak als bij een bedrijf waar de uren vaststaan. Je kunt kijken naar je andere bezigheden en kan op basis daarvan een oppasgezin gaan zoeken. Sommige gezinnen zijn op zoek naar iemand die de kinderen ’s middags van school haalt, andere gezinnen zoeken iemand die op kan passen in de avonduren. Als oppas werk je meestal een aantal uur of een dagdeel. Veel ouders zijn op zoek naar een oppas voor in de middag. Ze vinden het een prettig idee dat de kinderen in een vertrouwde omgeving (thuis) worden opgevangen. Dit is ook het makkelijkste voor jou als oppas. Je haalt de kinderen van school, geeft ze wat te eten en te drinken en doet wat huiswerk met ze of houdt ze bezig met andere dingen totdat hun ouders thuis zijn.

Goed betaald

Als oppas kan je je eigen uurloon afspreken met het oppasgezin. Je kan je uurloon al snel verhogen met de taken die je doet. Let je op de kinderen en doe je ook wat huishoudelijke klusjes? Kook je ’s avonds voor de kinderen hier kan je je allemaal extra voor vragen. Als oppas kun je ook nog eens betaald leuke dingen doen. Je kan met de kinderen een potje voetballen of naar het park. Kinderen vinden spelletjes leuker als een ouder persoon dan zijzelf meedoet. Kijk met de kinderen een film of bak samen iets lekkers. Allemaal leuke dingen die je kan doen met oppaskinderen en je wordt er nog eens voor betaald ook! Als je in avonduren op moet passen is het vaak een kwestie van de kinderen in bed doen er daarna wachten tot de ouders terugkomen. In de tijd dat je moet wachten kun je aan school werken of iets anders voor jezelf doen.

Wist je dat oppassen goed staat op je CV?

Met oppassen doe je veel vaardigheden op die je kan gebruiken bij een echte baan. Je leert wat verantwoordelijkheid is, hoe je moet werken onder druk, krijgt zelfvertrouwen, bent creatief, bent empathisch en ontwikkelt communicatieve vaardigheden. Deze vaardigheden kun je allemaal bij een sollicitatiegesprek benadrukken.

https://www.oppasland.nl/oppaswerk/heel-nederland