Zaken Top
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom bedrijven kiezen voor IT recycling

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op de manier van werken en de rol van kantoren. We hebben bijvoorbeeld te maken gehad met reorganisatie, bedrijfssluitingen en bedrijven die ervoor Kozen om van thuiswerken de norm te maken. Als dit het geval is of je vervangt de oude apparatuur uit je kantoor, wat moet je dan met die oude laptops, harde schijven en monitoren die je niet meer gebruikt? In dit artikel, zullen we je uitleggen Waarom het belangrijk is om je oude IT hardware te recyclen!

Hardware afvoeren: Vernietig je harde schijven

Wanneer er nog oude computers of laptops op het kantoor liggen, dan kunnen de harde schijven van deze apparaten weer hoogstwaarschijnlijk nog belangrijker, gegevens van medewerkers, klantdata en andere soorten data bevatten die niet in verkeerde handen mag vallen. Daarom is het vernietigen van harde schijven van oude computers of het nu om laptops of pc ’s gaat. Iets wat bij iedere ICT manager in de agenda moet staan “hardware afvoeren“.

Hardware afvoeren, alles meenemen in de grote schoonmaak!

Alle oude IT hardware om wat voor soort het ook gaat, kan worden meegenomen In de grote schoonmaak. Ieder apparaat dat elektronen bevat is een recyclebaar apparaat. Hierbij kun je ook denken aan de meer huishoudelijke apparatuur van het kantoor, zoals bijvoorbeeld muziekinstallaties, een bedrijfskeuken of radios, maar ook de gewone computers, laptops, et cetera.
Zo kunnen ook servers en telefoons gerecycled worden. Het is zo dat een server gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar meegaat totdat de software van de server niet meer ondersteund wordt en je een grotere kans krijgt op storingen. 74% van de onderdelen van een server is recyclebaar.

Al met al. IT hardware recyclen en het vernietigen van de harde schijven zorgt voor een opgeruimd kantoor en een schone serverruimte. Maar je draagt als bedrijf dan ook bij aan een schoner milieu en zorgt voor het voorkomen van datalekken. Daarom is het belangrijk dat voor ieder bedrijf IT Cycling de standaard wordt.

IT recycling

Laat het doen door een computer recycling specialist

Het vernietigen van IT hardware vergt de nodige expertise. Als dit niet binnen het bedrijf aanwezig is, dan is het verstandig om het afvoeren van hardware te laten doen door een computer recycling specialist. Daarnaast is dit sowieso een verstandige optie gezien een herkend bedrijf waarschijnlijk de nodige faciliteiten heeft voor het vernietigen van IT hardware. Het vernederen van IT hard werk kan eventueel ook gevaarlijk zijn.

Daarom is het altijd handig om dit uit te besteden. Daarnaast wanneer je bijvoorbeeld harde schijven vernietigt, dan wil je ook echt zeker weten dat alle data die op te houden schrijven gestaan heeft. Ook daadwerkelijk is vernietigd en niet meer terug te halen is. Door dit te laten doen door een erkend IT bedrijven heb je te maken met Mensen die echt weten wat ze doen. Je hoeft je geen zorgen te maken en je hebt er geen omkijken meer naar. En, Dat is fijn, toch?

Als je wilt dat het vernietigen van IT hardware goed gebeurt, dan kan het geen kwaad om te investeren in specialisme. Zoals we al zeiden, moet in principe het vernietigen van IT hardware voor veel bedrijven de standaard worden. Het is de meest verantwoordelijke keuze met oog op het milieu, je eigen bedrijf en de klanten. Het is een vrij belangrijk en ingewikkeld proces en je wilt natuurlijk dat dat goed gebeurt.