Zaken Top
Image default
Zakelijke dienstverlening

PMU wenkbrauwen

Permanente make up voor prachtige wenkbrauwen

Welke vrouw droomt er niet van om al strak in de make up wakker te worden, met een frisse blik en open oogopslag? Dat is door middel van permanente make up mogelijk, want permanente make up (ook wel PMU) wordt door experts vakkundig aangebracht op een manier waardoor het maandenlang, soms ook jarenlang, prachtig blijft zitten op de huid.

Assige tinten voor natuurlijke wenkbrauwen

Misschien vraag jij je nu af: “Wat is PMU wenkbrauwen?”. PMU wenkbrauwen is een techniek die tussen het aanbrengen van make up en tatoeëren in zit. Het zou daarom eigenlijk correcter zijn om van semipermanente make up te spreken: het pigment dat voor permanente make up gebruikt wordt blijft namelijk niet zoals normale make up op de huidoppervlak liggen, maar komt ook niet zo diep in de huid als bij tatoeages gebeurt. In de laatste jaren is PMU wenkbrauwen steeds populairder geworden en zijn de technieken heel erg verbeterd. In de jaren ’90 bevatte permanente make up namelijk nog ijzeroxide, wat bij sommige mensen voor een groene, grijze of rode gloed kon zorgen. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en kun je kiezen voor de meest natuurlijke tinten, of je nou een warme of assige ondertoon nodig hebt om het best bij jouw huid- en haarkleur te matchen.

Verschillende technieken, voor ieder wat wils

Waar de één van een subtiel, bijna onzichtbaar resultaat houdt, heeft de ander juist een meer uitgesproken stijl. Er bestaan inmiddels tig technieken voor het aanbrengen van permanente make up, waardoor het steeds makkelijker is om voor de look te kiezen die het best bij jou past.

De meest populaire soorten semi permanente make up voor wenkbrauwen:

Microblading Microblading is ook wel bekend als de hair strokes techniek. Het doel van microblading is om wenkbrauwhaartjes één voor één na te bootsen, zodat je ook van heel erg dichtbij niet kunt zien dat het om make up gaat. Dit is vooral heel erg mooi op wie van nature donkere of vrij volle wenkbrauwen heeft, waardoor de getatoeëerde haartjes op een nonchalante manier tussen de natuurlijke haartjes wegvallen.

Ombre brows Ombre brows is ook bekend als de powder brows techniek. Het doel van ombre brows is, zoals de naam al zegt, om het effect van wenkbrauwpoeder op een natuurlijke manier na te bootsen. Dit ziet er vooral op lichtere wenkbrauwen erg mooi uit, omdat het de vorm en kleur van de wenkbrauwen accentueert op een natuurlijke manier, waardoor het gezicht wat sprekender wordt.

Combi brows Zoals de naam al zegt, combineert combi brows elementen van microblading en powder brows. Dit is vooral heel handig als je van nature niet zoveel wenkbrauwen over hebt, waardoor hair strokes of ombre brows alleen er niet zo natuurlijk uit zouden zien. Een ombre brow basis zorgt voor de vorm, die wordt ingevuld met losse hair stroke haartjes. Dit zorgt voor een erg mooi 3d effect.

https://droomwimpers.nl/permanente-make-up/