Zaken Top
Image default
Zakelijke dienstverlening

Opslag tips voor je café

Wanneer je bar efficiënt is georganiseerd, vermindert dit aanzienlijk de hoeveelheid tijd die wordt besteed aan ondergeschikte taken zoals het tellen van de voorraad. Hiermee kun je je inspanningen meer concentreren op andere, meer belangrijke aspecten van het runnen van de bar, zoals het bedienen van je klanten. Als je je bar georganiseerd houdt met een barkoeling, zal het proces van het monitoren van je inventaris sneller gaan. Ook het aantal fouten bij het afhandelen van voorraden wordt verminderd. Dit geldt ongeacht het voorraadsysteem dat je gebruikt.

Bepaal hoe je wilt dat je drankjes worden georganiseerd

Het maakt echt niet uit hoe je je bar inricht in het grote geheel, zolang het maar voor jou werkt. Er zijn veel verschillende dingen die van invloed kunnen zijn op de manier waarop je je flessen drankjes in je bar organiseert. Als je wilt dat je high-end whisky’s gemakkelijk zichtbaar zijn voor je klanten, moet je deze op een plaats en op een manier rangschikken die gemakkelijk kan worden gezien. Als je wilt dat je barmannen de drankjes van de klanten sneller kunnen bereiden, moet je de flessen sterke drank op een plaats zetten waar je barmannen er gemakkelijk bij kunnen. Zijn er dranken die in een koude ruimte moeten worden geplaatst, dan kan het gebruik van een koelwerkbank hiervoor de oplossing zijn.

Maak je opbergsysteem gemakkelijk voor iedereen

Het is belangrijk dat je bar zo is ingericht dat het voor iedereen mogelijk is om, ook zonder voorafgaande instructie, alles weer terug te plaatsen waar het hoort. Na een drukke dienst waarin de bar en de opslagruimtes ongeorganiseerd raken, zou je nieuw aangenomen barman in staat moeten zijn om erachter te komen waar hij elke fles moet plaatsen. Deze nieuwe medewerker is verantwoordelijk voor het op orde houden van de bar en de opslagruimtes, daarom mag je opbergsysteem voor niemand ingewikkeld zijn.

Houd je opslagsysteem up-to-date

Als je het opslagsysteem hebt gevonden dat voor jou werkt, is het nog steeds belangrijk om te kijken of ze van tijd tot tijd nog steeds efficiënt zijn. Met de toenemende eisen van klanten moet je er altijd naar streven om je opslagsysteem efficiënt te maken.