Zaken Top
Image default
Zakelijke dienstverlening

Moderne systemen bieden vele mogelijkheden

Moderne systemen bieden vele mogelijkheden

Toegangscontrole en tijdsregistratie zijn systemen die moderner zijn dan andere systemen. Ze werken met een chipkaart, die zich bevindt in de personeelspas, en een lezer die de chipkaart kan lezen. Het klinkt misschien op eerste oog nog wel makkelijk, maar er gaat nog een heel proces achter om dat allemaal mogelijk te kunnen maken. Zo wordt er gebruik gemaakt van een bepaalde techniek om de opgeslagen chipkaart te kunnen laten lezen door een sensor, die zich bevindt in de lezer. Hierdoor begint de tijdsregistratie, die weer wordt opgeslagen op een plek, en zullen de deuren geopend worden voor jouw werknemer.

Afzonderlijke werkstappen worden opgenomen

Met moderne systemen is van alles mogelijk. Je kan dus ook veel meer doen dan alleen maar de tijd registreren van jouw werknemers. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de werkstappen van jouw werknemers te zien. Je kan dan kijken naar de gegevens die worden doorgegeven tijdens een project of iets dergelijks en zo kan je dan de vooruitgang van dat project in de gaten houden. Dit is in principe niet altijd even relevant, maar veel klanten willen graag de vooruitgang zien van het project en dankzij de tijdsregistratie kan jij in een mooi en duidelijk overzicht laten zien wat de stand van zaken zijn.

De uren worden automatisch berekend

Wanneer een van jouw personeelsleden extra geld zou krijgen voor het werken aan een belangrijk project voor jouw bedrijf, kan je het verdiende geld nu makkelijk berekenen. Door de moderne systemen en de tijdsregistratie kan je kijken naar de uren die jouw personeelslid heeft besteedt op kantoor en aan het project. Die uren kan je berekenen met het loon dat per uur is afgesproken.

Zo hoef je niet veel moeite te besteden aan het berekenen van de facturen en heb je gelijk een duidelijk overzicht. Daarnaast kan de klant op die manier zien wie het meest moeite heeft gestopt in het project.

Je kan de telefoon nu ook gebruiken als personeelspas

Dankzij de moderne systemen is het mogelijk om nu ook een soort personeelspas op je telefoon te downloaden. Het enige wat je daarvoor nodig bent is een telefoon en een NFC-chip op de telefoon. Op die manier heeft de telefoon dezelfde werking als een personeelspas.

Een voordeel hiervan is dat alle werknemers hun pas nooit meer vergeten en altijd toegang hebben aangezien bijna niemand zijn of haar telefoon vergeet.

Een nadeel hiervan is wel dat de werknemers moeten beschikken over een telefoon waarop de software kan worden geïnstalleerd en de werkuren kunnen worden geregistreerd wanneer zij hun telefoon scannen voor de toegangscontrole.