Zaken Top
Image default
Zakelijke dienstverlening

Met complete alarmsystemen je pand helemaal beveiligen

Wil jij net als steeds meer mensen iets doen aan de beveiliging van je huis of kantoorpand? Helemaal geen vreemde gedachte als je bedenkt hoeveel mensen nog dagelijks het slachtoffer worden van een inbraak. Nietsontziend komen vreemden je huis binnendringen, snuffelen ze doorheen je meest persoonlijke spullen en nemen ze mee waar ze geld van kunnen maken. Jij blijft achter met een hoop schade, een financieel verlies en een gevoel van onveiligheid. Niemand die dit wil meemaken en dus is het beveiligen van je huis met alarmsystemen de beste manier om hier tegenin te gaan.

Ook ondernemingen kiezen vaker voor alarmsystemen om hun kantoren tijdens de afwezigheid te beveiligen. Het is geen geheim dat inbrekers bij kantoren de wacht houden tot iedereen naar huis vertrokken is. Alarmsystemen zorgen ervoor dat ze ook dan niet ongezien en ongemerkt hun gang kunnen gaan.

Heb jij al gedacht aan bewakingscamera’s?

Er zijn tal van alarmsystemen op de markt die jou kunnen helpen om je huis of kantoor beter te beveiligen. Het installeren van bewakingscamera’s is alvast aan een flinke opmars bezig, zowel bij particulieren als bij ondernemers. Door in en rond je huis of kantoor camera’s te plaatsen, geniet je van tal van voordelen. Zo heb je altijd en overal een volledig beeld van wat er zich afspeelt, zorg je voor een afschrikkend effect op mensen met slechte bedoelingen en beschik je over bewijsmateriaal als er toch zou ingebroken worden. Alarmsystemen met bewakingscamera’s zijn een doeltreffende beveiligingsmaatregel, zeker als je die camera’s laat verbinden met een meldkamer die iedere verdachte situatie nauwlettend in het oog houdt en steeds de gepaste actie ertegen onderneemt.

Waar moet je rekening mee houden bij het plaatsen van bewakingscamera’s?

Als je ervoor kiest om bewakingscamera’s te laten installeren, moet je er rekening mee houden dat hier een wetgeving rond bestaat. In de eerste plaats moet de beveiliging van het pand het doel zijn en mag je niet zomaar de camera’s op de openbare weg richten. Er wordt in die wetgeving ook aangegeven dat je de aanwezigheid van bewakingscamera’s kenbaar moet maken door een bordje aan het pand te hangen. Een laatste zaak die belangrijk is, is dat je de opgeslagen beelden van je camera’s niet langer dan 28 dagen mag bewaren. Dit zijn de belangrijkste zaken die weliswaar je aandacht vragen, maar die gelukkig niets afdoen aan het effect dat camerabewaking heeft.

Welke alarmsystemen heb je nog om je pand te beveiligen?

Alarmsystemen voor woningen of kantoren kan je zo uitgebreid maken als je zelf wil. Bewegingssensoren zorgen ervoor dat er een, wel of niet stil, alarm afgaat als iemand zich hier voorbij begeeft op momenten dat het systeem is ingeschakeld. Hetzelfde geldt voor magneten op deuren en ramen die een signaal geven als deze opengaan als dat niet de normale gang van zaken is. Om goed te weten welk systeem voor jouw huis of kantoor het beste is, doe je beroep op een erkend installateur die je met raad en daad kan bijstaan bij het beveiligen.