Zaken Top
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het effect van een goede positionering

 

Hoe goed jouw service ook is, de kans dat jij de enige bent die jouw product of dienst aanbiedt is erg klein. Het is dus belangrijk om de concurrentie aan te gaan, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral voor een nieuw bedrijf kan het lastig zijn om voeten op aarde te krijgen, aangezien je concurrenten al gevestigd zijn. Het antwoord op dit probleem is het creëren van een unieke positionering. We leggen je uit hoe je dit doet en wat het kan bijdragen aan je bedrijf!

Hoe positioneren?

Wanneer jij je focust op je positionering, zorg je ervoor dat je onderscheidend gaat zijn van je concurrenten. Als een klant de overweging maakt tussen jou en je concurrenten, zal je makkelijker te herkennen zijn, aangezien je een sprekend merk hebt neergezet. Misschien zorg je ervoor dat je merk iets exclusiever wordt, maar dat betekent voornamelijk dat je een gerichte doelgroep nog meer aanspreekt.

Om te positioneren geef je antwoord op de volgende vragen:

  • Wie is mijn doelgroep?
  • Hoe springen mijn concurrenten op deze doelgroep in?
  • Welke relevante trends zijn er aanwezig in mijn markt?

Nadat je hier antwoord op hebt gegeven, rolt je unieke positionering er eigenlijk vanzelf uit. Je weet precies wat je doelgroep nog mist: het gat wat jij gemakkelijk kunt invullen.

Hoe gebruik je een positionering?

De volgende stap voor je positionering is je branding. Je zorgt ervoor dat dat wat jou uniek maakt terug te vinden is in alles wat jouw bedrijf uitstraalt. Hierbij spreken we over een algemene huisstijl en tone-of-voice, maar ook meer gerichte producten zoals blogs op je website en social media posts. Door dit te doen laat je aan je doelgroep zien dat jij écht staat voor waarvoor je zegt te staan, waardoor binding gemakkelijker plaatsvindt. Natuurlijk is het hierbij wel belangrijk om je doelstellingen in acht te nemen, aangezien je content nooit plaatst zonder dat er een idee achter zit.

Hulp nodig?

Het klinkt allemaal vrij makkelijk als het zo op papier staat, maar de realiteit laat zien dat er vaak meer bij komt kijken dan je vooraf had verwacht. Het is daarom ook niet verkeerd om hulp in te schakelen van een online marketing bureau dat al jaren ervaring heeft op het gebied van positionering. We stellen je graag voor aan Traffic Today! Neem eens een kijkje op hun website en laat je informeren, of ga gelijk tot actie over en neem contact met ze op. Deze marketeers weten als geen ander hoe ze een bedrijf uniek op de markt zetten, waardoor jij binnen no-time je doelstellingen behaalt!