Zaken Top
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een koelaanhangwagen kopen voor je bedrijf is een slimme investering

Wanneer je van plan bent om een vervoersbedrijf te gaan beginnen, moet je zorgen voor goede vervoersmiddelen. Ga je producten vervoeren, die aan bederf onderhevig zijn, dan moet je één of meerdere vervoersmiddelen hebben, die je kunt koelen. Een koelwagen kopen zou een slimme investering kunnen zijn. Het kopen van één of meerdere koelwagens is, vooral in het begin, afhankelijk van de opdrachten die je krijgt. Als je een grote order kunt afsluiten voor meerdere jaren, dan weet je waar je aan toe bent. Een koelwagen kopen, moet je goed overwegen, omdat deze aan meerdere voorwaarden moet voldoen.

De voorwaarden waaraan een koelwagen moet voldoen

Wanneer je een koelwagen koopt, dan is de prijs van zo’n wagen mede afhankelijk van de koeltemperatuur, die je moet kunnen bereiken. Ook de inhoud is van belang. Je kunt bij het afsluiten van het vervoerscontract laten opnemen hoeveel producten je wekelijks of maandelijks moet vervoeren en welke inhoud je daarvoor nodig hebt. Ook moet je voor de aankoop van een koelwagen weten wat de temperatuur moet zijn van de te vervoeren producten. Daarbij moet ook in acht worden genomen hoe vaak de koelwagen tijdens het transport geopend moet worden. Tijdens het openen, zal er energie verloren gaan. Daar moet vooraf ook rekening mee worden gehouden.

Een tweedehands koelwagen kopen

Wanneer je al langer van plan was om een eigen bedrijf te starten, is het mogelijk dat je al een afgesloten vrachtwagen hebt. Je zou dus eerst kunnen laten berekenen wat het ombouwen van een afgesloten vrachtwagen kost om producten gekoeld te kunnen vervoeren. Omdat de vrachtwagen, die omgebouwd moet worden, aan veel eisen moet voldoen, zullen de ombouwkosten hoog zijn. Daarom is het vaak verstandiger om er een te kopen. Je zou zelfs kunnen starten met een tweedehands. Maar het is een slimmere investering om er zelf één of meerdere te kopen bij de aanname van meerdere opdrachten.

Wanneer je een afgesloten aanhanger hebt

Wil je starten met het vervoer van gekoelde producten en je hebt één of meerdere aanhangers die afgesloten zijn, dan zou je daarvan gebruik kunnen maken. Je zou om te beginnen een aanhanger kunnen laten ombouwen met een koelinstallatie. Wanneer je vervolgens een opdracht krijgt, om producten gekoeld te vervoeren, dan kun je direct starten. Dat is de beste manier om een toekomstige klant aan je te binden. Ga dus, voordat je start met je eigen vervoersbedrijf na, waaraan je moet voldoen om een eigen vervoersbedrijf te kunnen starten.

https://www.konag.nl/