Zaken Top
Image default
Zakelijke dienstverlening

De Picoway Laser van Dalton Medical

Een tatoeage laten zetten is tegenwoordig erg populair. Tijdens een avondje stappen samen met vrienden een tattoo laten zetten of wellicht samen met je partner. Waar je in het verleden levenslangs vast zat aan een tatoeage is dat tegenwoordig gelukkig niet meer. Stel je relatie gaat over en je hebt samen een tatoeage laten zetten, dan kan het wellicht fijn zijn om de tatoeage te laten verwijderen.

Hoe laat je een tatoeage verwijderen?

Er zijn verschillende opties om een tatoeage te laten verwijderen:

1)      Tatoeage verwijderen door middel van een operatie. Wanneer je een kleine tatoeage hebt is het mogelijk om de tattoo te laten verwijderen door de huid door een chirurg weg te laten snijden. Na het wegsnijden hecht de chirurg de wond en deze herstelt vervolgens binnen 3 tot 6 weken. De kans bestaat hierbij wel dat er een litteken ontstaat. Tatoeages groter dan 2 centimeter worden niet operatief verwijderd.

2)      Nanoseconde laserbehandeling. Een nanolaser (bijvoorbeeld een Yag laser) zendt in een nanoseconde een intense lichtflits van één golflengte uit waarmee de getatoeëerde huid wordt behandeld. Het nadeel van deze laserbehandeling is dat gekleurde inktsoorten of ijzerhoudende inktsoorten moeilijk te verwijderen zijn.

3)      Picolaser behandeling. Een behandeling van een Picolaser (bijvoorbeeld de Picoway) is de meest gebruikte en meest veilige behandeling. De laserpuls van deze laser is 100 keer korter dan bij de nanoseconde lasers en daardoor is de kans op verbranding van de huid een stuk kleiner. Een ander voordeel is dat er minder sessies nodig zijn om de tatoeage in zijn geheel te verwijderen. Ook zijn kleuren als rood, groen en blauw makkelijker te verwijderen met de Picolaser.

Doe goed je eigen onderzoek!

Nadat je de keuze hebt gemaakt om een tatoeage te laten verwijderen, is het belangrijk om goed onderzoek te doen waar je dit wilt laten doen. Het verwijderen van een tatoeage is een specialisme waar de nodige kennis en ervaring voor nodig is. Er zijn praktijken die dit aanbieden maar hier niet voldoende kennis in hebben. Om zeker te zijn van een goede behandelaar is het belangrijk om te checken of ze BIG-bevoegd zijn. Dit is een soort certificaat waarmee je bevoegd bent om een laserbehandeling uit te voeren. Wij adviseren ook om te kijken naar de reviews van de praktijk waar je langs wilt gaan. Staan er veel positieve reviews in Google? Dan is de kans groot dat het een fijne praktijk is.