Zaken Top
Image default
Zakelijke dienstverlening

Beschermende uitrustingen

Persoonlijke beschermingsmiddelen of PBM en medische verbruiksartikelen worden tegenwoordig veel gebruikt. Denk dan aan bijvoorbeeld gezichtsmaskers, handschoenen en isolatiejassen. Deze beschermen de gebruiker en de patiënt tegen mogelijke gezondheids- en veiligheidsrisico’s in het geval van COVID-19. Beschermingsmiddelen bieden bescherming tegen het virus. Het beschermingsniveau is afhankelijk van de kwaliteiten en het beoogde gebruik van de genoemde producten. Je kunt FFP2 mondkapjes kopen die in ziekenhuizen worden gebruikt kopen als je zorgmedewerker bent. Je moet bepalen welk type beschermingsmiddelen moet worden gebruikt om te beschermen tegen overdracht. Door dit te doen, kunnen de voorraden worden beheerst en paniekaankopen worden verminderd, evenals de stijgende wereldwijde vraag.

Kenmerken van nitril handschoenen

Nitril handschoenen zitten comfortabel. De nitril handschoenen zijn ontworpen om een ​​goede pasvorm te bieden zonder je handen te beknellen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruikers met een gevoelige huid of die moeite hebben met het bewegen van hun handen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de handschoenen uit vallen tijdens procedures. Ze zijn hypoallergeen omdat ze geen latexeiwtten bevatten. Het is minder waarschijnlijk dat nitril handschoenen dan andere soorten medische handschoenen allergische reacties veroorzaken bij patiënten. Ze zijn relatief goed bestand tegen lekkage en scheuren. Nitril is sterker dan andere soorten materiaal voor medische handschoenen, zoals latex of vinyl, omdat ze synthetisch materiaal bevatten in plaats van natuurlijke materialen. Dit maakt ze perfect voor klussen waarbij je bescherming nodig hebt tegen scherpe voorwerpen zoals naalden. Denk er altijd aan om extra voorzichtig te zijn bij het hanteren van scherpe voorwerpen!

Wanneer en waar moet je nitril handschoenen gebruiken?

Nitril handschoenen worden meestal gebruikt wanneer een medische professional een patiënt onderzoekt en biologische materialen hanteert of medisch afval weggooit. Ze vormen een tweerichtings contact barrière. Nitril handschoenen bieden betrouwbare handbescherming aan medisch personeel in een aantal beroepen. Van medische onderzoeken en chirurgie tot tandheelkunde en veterinair. De handschoenen worden ook gebruikt als bescherming tegen schoonmaakproducten.