Zaken Top
Image default
Zakelijke dienstverlening

Advies van Pensioenlogica

Als onafhankelijk pensioenadviseur moet je een nieuwsgierige, kritische en ruime blik op de zaken werpen. Dat houdt in dat er niet alleen naar productoplossingen wordt gekeken maar ook naar alternatieven zoals spaargeld, beleggingen en werkgever erop wijzen dat hij er ook voor kan kiezen geen pensioenregeling aan te bieden maar een hoger salaris. Dit laatste graag wel in combinatie met een regelmatig terugkerend persoonlijk advies zodat werknemers daadwerkelijk hun verantwoordelijkheid nemen. Ze willen het immers niet alleen nu goed hebben maar ook later. 

Maatwerk ook al gaat u daarmee tegen de stroom in

‘Ik leef nu’ is financieel niet altijd de beste oplossing. Een pensioenadviseur houdt de spiegel voor, hij is er niet voor de gezelligheid maar denkt mee. Dat is in ieder geval hoe Pensioenlogica hiermee omgaat. Het volgen van de kudde is aan onafhankelijk pensioenadviseur Dirk-jan Plate niet besteed. In zijn genen zit het anders denken. Omdenken heet dat tegenwoordig. Wat past het beste bij de werkgever, zijn werknemers en door de kleine lettertjes te kennen is er meer mogelijk dan men vaak voor mogelijk houdt. Mogelijkheden die niet massaal worden toegepast echter dat hoort ook niet de graadmeter te zijn. Het gaat erom wat u wilt en wat technisch kan. De mogelijkheden zijn deels bij te houden en vorm te geven door automatisering. Het echte verschil wordt gemaakt of beter gezegd vloeit voort uit ervaring en theoretische kennis. Daar onderscheiden massale oplossingen en maatwerk zich van elkaar. Maatwerk komt nu eenmaal vaak tot stand door gebruik te maken van uitzonderingen en is kostentechnisch vaak niet rendabel te automatiseren. Dus zie daar: combinatie mens en machine. Ze kunnen elkaar prima vinden en aanvullen. Dat is wat Pensioenlogica doet. 

Lange termijn

Het zoeken naar de beste oplossing voor de lange termijn. Dat is het doel. En dat regelmatig bijsturen, ondersteunt door software en de menselijke maat. Want laten we eerlijk zijn, een presentatie op locatie zet sneller aan tot handelen en de digitale ondersteuning kan een mooie aanvulling zijn. Werkgevers en werknemers worden aangezet om tot actie over te gaan. Een actie die nu plaatsvindt voor later. Later lijkt vaak nog ver weg en ook als dat zo is geeft het nu een prettig gevoel te sparen voor een appel voor de dorst. Vraag ook om meer advies van Pensioenlogica.