Zaken Top
Image default
Verenigingen

Je boot wrappen, alles wat je erover moet weten

Is de uitstraling van je boot niet naar je zin? Of wil je je boot beschermen tegen lichte beschadigingen? Dan kan het wrappen van je boot een oplossing zijn. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het laten wrappen van je boot.

Is het wrappen van je boot permanent?

Hoewel de wrap op je boot bedoeld is om vele jaren te blijven zitten is het niet zo dat de folie niet meer kan worden verwijderd. Sterker nog, de UV-bescherming die de folie biedt wordt na verloop van tijd steeds minder. Dus na verloop van tijd zal de folie vervangen moeten worden.

Laat de folie beschadigingen achter op de boot?

Nee, de folie biedt juist een beschermende laag. Als je de folie op een verkeerde manier verwijderd kunnen er natuurlijk wel beschadigingen ontstaan. Daarom is het altijd aan te raden om het wrappen van je boot en het verwijderen van de folie aan een professional over te laten.

Kun je beschadigingen in de wrap herstellen?

Ja, al blijf je de beschadiging natuurlijk altijd zien. De folie waarmee je de beschadiging hersteld kan immers iets kleurverschil hebben ten opzichte van de originele folie.

Zelf je boot wrappen, een goed idee?

Nee, dat is geen goed idee. Ten eerste moet je weten welke folie je nodig hebt om je boot mee te wrappen. Daarnaast verreist het vakmanschap om een boot strak en zonder luchtbelletjes te wrappen. Laat het wrappen van een boot dus altijd over aan een bedrijf gespecialiseerd in signing.

Wanneer wrap je een boot met krimpfolie?

Het wrappen van een boot met krimpfolie gebeurt met name voor de bescherming van de boot. Krimpfolie wordt dan ook vaak toegepast tijdens het transport van schepen. Als een schip op een terrein staat helpt het wrappen overigens ook tegen inbraak en vervuiling door de weersomstandigheden.

Moet de gehele boot met folie worden ingepakt als je hem wrapt?

Nee, in principe is het voldoende om het gedeelte boven de waterlijn te wrappen. De folie wordt immers blootgesteld aan het water waardoor hij minder lang mooi blijft. Zeker als de folie met zoutwater in contact komt is dat niet bevorderend voor de levensduur.

Hoe onderhoud je de folie?

In principe is het voldoende om de folie zo nu en dan schoon te maken. Op die manier kan het vuil de folie minder snel aantasten en blijft de folie langer mooi.