Zaken Top
Image default
Transport en logistiek

Camper beveiligen: de belangrijkste maatregelen

Campers worden helaas steeds vaker gestolen. Dat komt onder andere omdat de populariteit van campers behoorlijk is toegenomen. En dat is het niet zo vreemd, want een camper biedt je veel vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. 

Als campereigenaar is het dus belangrijk om je camper goed te beveiligen. En in dit blogartikel vertellen we je wat de belangrijkste maatregelen zijn die je kunt nemen.

Het begint met de basis: je gedrag

Diefstal komt vaak voor door het gedrag van mensen. En hoewel het natuurlijk niet zo zou moeten zijn dat je gedrag ervoor zorgt dat je spullen worden gestolen, is het helaas wel de werkelijkheid.

Maar waar hebben we het dan over als het gaat om je gedrag? Het belangrijkste is dat je altijd bedenkt om je camper in het zicht te parkeren. Dieven vinden het namelijk allesbehalve prettig om in het zicht een camper open te breken.

Daarnaast moet je jezelf aanleren om alleen op camperplaatsen te overnachten. Dit zijn speciale plekken die zijn ingericht voor campereigenaren om de nacht op door te brengen. En doordat je samen met andere eigenaren op het terrein staat is er veel sociale controle en neemt de kans op diefstal af.

Een laatste punt met betrekking tot het gedrag en diefstal van campers is dat je de ramen en deuren altijd moet afsluiten als je de camper achterlaat. Ja, ook als het 40° is. Want wat heb je liever: een koele camper die in handen is van een stel dieven? Of een camper die warm is maar nog wel in je bezit is?

Sloten 

Inbraak gaat bij campers vaak gepaard met het openbreken van de toegangsdeur. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de toegangsdeur met goede sloten is afgesloten. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om een extra slot te laten monteren.

Maar er zijn ook sloten die hun waarde bewijzen op het moment dat dieven in je camper zijn en ermee vandoor willen gaan. Een goed voorbeeld hiervan is het versnellingsbakslot van Bearlock. Dit slot zorgt ervoor dat het niet mogelijk is om vanuit de cabine te schakelen. Wat ons betreft is een versnellingsbakslot voor campers dan ook een absolute no-brainer als het om het beveiligen van je camper gaat.

Alarmsysteem

Hoewel de meeste campers tegenwoordig vanuit de fabriek zijn uitgerust met een goed alarmsysteem geldt dat vaak niet voor oudere campers. Daarom is het de investering waard om een alarmsysteem te laten inbouwen. Het geluid van een alarm dat afgaat trekt immers de aandacht en zorgt ervoor dat dieven zich in de meeste gevallen snel uit de voeten maken.

Combinatie van maatregelen is het beste

Hoewel de besproken maatregelen op zichzelf zeer effectief kunnen zijn om de kans op diefstal van je camper te verkleinen, is het het beste om maatregelen te combineren. Dus door ze allemaal te nemen. Op die manier heb je de minste kans dat je camper ten prooi valt aan een stel dieven en je vakantie in het water valt.