Zaken Top
Image default
Materialen

Dit heb je nodig in je nagelstudio

Wanneer je als nagelstyliste je eigen nagelstudio begint komt er een hoop op je af. Hoe ga je de verkoopprijzen bepalen, wat word je businessmodel en hoe ga je jouw nagelstudio inrichten. Deze laatste vraag is erg belangrijk omdat je hier goede keuzes moet maken. Je kunt je geld maar één keer uitgeven. Vaak is de apparatuur en inkoop van materialen een hoge kostenpost dus hier moet je van tevoren goed over nadenken. Wij geven je enkele tips over de basis die je in elk geval nodig hebt voor een succesvolle inrichting van je bedrijf. Van een goed afzuigsysteem tot het gebruik van de juiste verlichting zoals een daglichtlamp.

Welke soorten lampen heb je nodig?

Als nagelstylist heb je in elk geval 2 soorten lampen nodig. Allereerst is het van belang dat je perfect zicht hebt. Het verzorgen van nagels is immers een nauwkeurig klusje en details zijn erg belangrijk. Je zicht is het allerbeste bij daglicht. Je studio zal zich alleen hoogstwaarschijnlijk niet buiten bevinden. Daarom kun je het beste werken met een daglichtlamp. Deze lamp bootst daglicht na. Hierdoor heb je optimaal zicht. Je kunt de daglichtlamp in vele vormen en maten verkrijgen en ze zijn verstelbaar om op iedere werkplek te functioneren.  Daarnaast heb je een UV-lamp nodig. Tegenwoordig is de vraag naar gelnagels zeer groot. Om deze snel te kunnen uitharden heb je een UV-lamp nodig. Door een chemische reactie van het UV-licht worden de moleculen in de gel geactiveerd waardoor deze sneller uitharden.

Een goed afzuigsysteem

Als nagelstyliste heb je tijdens je werk veel te maken met lucht van chemische stoffen en vijlsel van de nagels. Daarom is het goed om te investeren in een professioneel afzuigsysteem. Niet alleen houdt dit je studio schoon van stof en rommel, maar het kan ook de chemische lucht opnemen en de fijnstof verminderen. Belangrijk dus voor een gezonde werkomgeving, voor jou en je klanten.

Hoe zet je je klanten neer?

Denk bij de inrichting van je studio ook goed na over de doorloop van je klanten. Waar kunnen ze zitten als ze binnenkomen maar er nog geen behandelplek vrij is? Zorg voor een goede plek met een selfservice drink station en een goede leesmap. Daarnaast kunnen klanten die wachten alvast voorbeelden van lak of gel bekijken. Hoe dicht zet je de werkplekken naast elkaar? Dicht bij elkaar voor jou om goed overzicht te houden, maar ver genoeg uit elkaar om je klanten wat privacy te geven ten opzichte van elkaar. Met deze tips kom je al een heel eind!

https://www.vergrootglas.com/