Zaken Top
Image default
Marketing en reclame

Zo verbeter je de vindbaarheid bij je doelgroep

Je bent niet de enige ondernemer die graag beter zichtbaar bij zijn online. Met andere woorden: dat je goed vindbaar bent. Maar in feite is die vindbaarheid allen relevant bij jouw doelgroep, oftewel bij mensen die op termen zoeken die precies passen bij wat jij te bieden hebt. Om dat te bereiken kun je een aantal dingen doen. Je kunt met linkbuilding aan de slag gaan, adverteren op Google en je focussen op goede content op je eigen website. Een online marketing bureau zoals Doublesmart kan je bij al deze zaken helpen. Liever zelf alvast aan de slag gaan? Lees dan dit artikel, en kijk welke dingen je alvast kunt toepassen.

 

Sterke content = een betere vindbaarheid

Goed vindbaar zijn in Google begint met goede content op je website, oftewel met geoptimaliseerde teksten en afbeeldingen. Het is het beste om elke pagina op je website te vullen met tekst die je optimaliseert voor één zoekwoord (of een zoekwoordcombinatie). Zo is het voor zoekmachines heel duidelijk waar de pagina over gaat. Eventueel voeg je wat LSI keywords toe, die er weliswaar anders uitzien, maar wel passen bij exact dezelfde zoekintentie. Om er achter te komen welke termen een hoog zoekvolume en zo min mogelijk concurrentie hebben kun je de experts bij Doublesmart een zoekwoordenonderzoek laten doen. Vaak denken mensen namelijk dat ze precies weten waar hun doelgroep op zoekt, maar in de praktijk blijkt dat jouw klanten het meestal net iets anders verwoorden.

 

Linkbuilding

Zodra je de teksten op je website hebt geoptimaliseerd is het tijd voor linkbuilding. Dit houdt in dat je probeert zoveel mogelijk links van andere websites naar de jouwe te krijgen. Vroeger gold: hoe meer, hoe beter. Tegenwoordig is echter ook de kwaliteit van de links belangrijk. Hoe meer kwalitatief goede links je hebt, hoe relevanter en belangrijker zoekmachines jouw website zullen vinden. Daardoor staat deze veel hoger in de zoekresultaten, en krijg je als vanzelf meer bezoekers. Dat wil zeggen: als je teksten geoptimaliseerd zijn, want anders gebeurt dat nog steeds niet. Zoekmachines moeten immers wel weten wat je te bieden hebt.

 

Adverteren op Google

Bovenstaande twee methodes zijn heel goed om in te zetten als je wilt dat je website hoog in de organische zoekresultaten staat. Het kan echter even duren voordat je daar de resultaten van ziet. Wil je liever een vliegende start maken met je bedrijf? Dan is adverteren op Google een betere optie. Je stelt dan een advertentie in, welke getoond wordt aan mensen die een zeer specifieke zoekterm gebruiken. Je betaalt dan per klik naar jouw website. Adverteren op Google kan enorm effectief zijn, maar alleen als je weet hoe je zo’n advertentie slim instelt, en dat is moeilijker dan het lijkt. Bij Doublesmart kunnen ze je daarbij helpen, en ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk uit je advertentiebudget haalt.