Zaken Top
Image default
Marketing en reclame

Top 5 productvideo’s voor je webshop

Je webshop verrijken met fantastische productvideo’s? Dat is een echte aanrader. Wist je dat je met productvideo’s potentiële klanten over de streep kunt trekken je producten ook daadwerkelijk te kopen? Als mensen eenmaal op de productpagina in kwestie zijn beland, is het van belang dat je ze ook binnen hengelt. Productvideo’s kun je zelf produceren, maar een productvideo laten maken is een aanrader als je verzekerd wil zijn van hoge kwaliteit. Hiervoor kun je een cameraman en video editor inhuren. Sommige cameramannen nemen beide taken op zich. Ze filmen de mooiste shots voor je en monteren deze tot een prachtig geheel.

Kies een productdemonstratie

In een productdemonstratie breng je het product centraal in beeld en focus je op het gebruik ervan. De productdemonstratie wordt ook wel “how to” video of video tutorial genoemd. Het kan zo simpel zijn als het product op tafel plaatsen en een expert laten voordoen hoe je het gebruikt of hoe je ermee om gaat. Op televisie zie je overdag tal van teleshopping reclames waarin huis- tuin- en keukenproducten uitgebreid tentoongesteld worden.

Of kies voor de product promo

De productdemonstratie is net iets zakelijker dan de product promo. In de productpromo draait het allemaal om de fraaie visuals. Denk maar aan de reclames die bepaalde burgerrestaurants maken als ze een nieuw broodje op de markt zetten. Die zitten vol mooie visuals – in het echt ziet het er nooit zo mooi uit. In de product promo kijk je wat meer door de roze bril dan bij een productdemonstratie.

De product-testimonial: vanuit de klant

Ook in de product-testimonial laat je zien wat een product te bieden heeft, maar ditmaal ligt de focus op de klant. Wat heeft de klant aan het product? Je brengt de klant in beeld en laat deze vertellen over wat hem of haar aan het product is opgevallen en wat er aan bevallen is.

Of kies voor een sales video

Wat is nu precies een product sales video? Dit is een video met een sterk commerciële stijl. Met de sales video creëer je snelle awareness. Wat dat betreft lijkt de sales video sterk op de product promo. In een sales video kun je één product belichten, maar ook een hele reeks producten.

Tot slot: de unboxing video

Unboxing video’s zijn een relatief nieuw fenomeen. Hierin draait het om het uitpakken van een verpakking (doorgaans een box – doos). De unboxing video maak je meestal niet zelf, maar hier kun je bijvoorbeeld een bekende videomaker voor inschakelen. Je geeft deze persoon een gratis exemplaar en in ruil besteedt deze persoon uitgebreid aandacht aan je product in een video. Unboxing video’s zijn vaak samenwerkingsvideo’s met een externe partij.