Zaken Top
Image default
Marketing en reclame

Professioneel linkbuilding bureau voor goede zoekwoord posities

Wanneer je een zoekopdracht geeft op Google, klikt je dan meestal alleen op sites die op de eerste pagina staan? Als je ja hebt geantwoord, moet je weten dat je niet de enige bent, slechts 0,78% van de Google-gebruikers klikt op de 2e pagina resultaten.

Het is dan ook normaal dat merken op de eerste plaats willen staan op de SERP – de zoekresultatenpagina van Google – en investeren in SEO, het instrument waarmee zij dit doel kunnen bereiken. Ken de voordelen van het hebben van een linkbuilding bureau.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is niets anders dan een strategie die erop gericht is links van andere sites te veroveren, de zogenaamde backlinks. Een goede linkbuilding strateeg zal zich richten op promotie acties die gericht zijn op kwalitatieve en betrouwbare links.

De backlinks zijn een van de belangrijkste factoren die Google in aanmerking neemt om de sites te classificeren. Dit feit, samen met de toenemende digitalisering, zorgt ervoor dat het linkbuilding werk meer en meer aan populariteit wint.

Het belang van backlinks

Backlinks zijn links die van de ene pagina van een site naar de andere gaan. Als iemand een link naar jouw site plaatst, heeft je een backlink. Als je een link naar een externe site stuurt, zal deze een backlink van je krijgen.

Google hecht meestal veel waarde aan backlinks omdat het ze ziet als een teken van vertrouwen. Hoe meer backlinks een pagina heeft, hoe meer organisch verkeer deze ontvangt van Google. Opdat de zoekmachine jouw site voldoende zou “vertrouwen” om hem op de eerste pagina’s van de zoekresultaten (SERPs) te plaatsen, moet er door andere sites naar worden verwezen. Je moet echter begrijpen dat wanneer we het hebben over andere sites, we niet zomaar sites bedoelen, maar sites met een goede autoriteit metrics en echt verkeer.

Door te werken met een bureau dat gespecialiseerd is in backlinks, met professionals die in staat zijn om SEO (Search Engine Optimization) tactieken te maximaliseren, zullen jouw resultaten zeker beter en veiliger zijn op de lange termijn.