Zaken Top
Image default
Marketing en reclame

De rol van drukwerk in een geïntegreerde marketingstrategie

In de wereld van marketing draait alles om het bereiken van de juiste doelgroep op de juiste manier. De mogelijkheden zijn eindeloos: online en offline. Hoewel velen drukwerk niet meer actief op het lijstje van prioriteiten zetten, moet je als ondernemer dit onderwerp niet vergeten! Door print slim te integreren in je marketingstrategie, kan je bedrijf een onuitwisbare indruk maken op potentiële klanten en je merk versterken. In dit artikel verkennen we hoe print een belangrijke rol speelt binnen deze strategieën, zelfs in ons digitale tijdperk. 

Print als onderdeel van je marketingstrategie

Een effectieve marketingstrategie gebruikt diverse kanalen op een gecoördineerde wijze om bedrijfsdoelen te bereiken. Het is essentieel dat alle elementen van de marketingmix elkaar aanvullen voor een uniforme boodschap. Print draagt hierin bij door een tastbaar en persoonlijk aspect te bieden.

Zo kun je brochures bestellen als doeltreffende manier om informatie over je producten of diensten te verspreiden. Met een goed ontworpen brochure, strategisch geplaatst, trek je de aandacht en bouw je aan de waardering voor je merk. Daarnaast zijn visuele middelen erg lang te gebruiken.

Voordelen van drukwerk in je marketingmix

Print heeft diverse voordelen boven digitale alleen-digitale strategieën. Het is tastbaar en heeft een langere levensduur in het geheugen dan een online advertentie. Drukwerk straalt daarnaast ook professionaliteit uit en kan de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van je bedrijf verhogen. Door print te combineren met online kanalen, zoals de welbekende sociale media kanalen, versterk je de coherentie van je boodschappen. Je kunt bijvoorbeeld een brochure aanbieden met een speciale korting voor online aankopen, waarmee je zowel offline als online verkoop stimuleert. Dubbele win!

Tips voor het effectief inzetten van print

Een effectief gebruik van drukwerk vraagt om een heldere doelstelling en boodschap. Het design moet aansluiten bij je merk en de doelgroep. Ook kwaliteit kan niet achterblijven, schakel dus een professionele drukkerij in, zoals https://www.flyersonline.nl/. Laat er een doelgroepanalyse op en kom erachter wat jouw doelgroep aantrekkelijk vindt in een merk, welke media ze gebruiken, maar ook hoe ze bijvoorbeeld lezen. 

 

Denk ook na over de distributie: waar en hoe je het drukwerk verspreidt is cruciaal. Het toevoegen van een QR-code of kortingscode helpt bij het meten van respons en zorgt ervoor dat de huidige generatie snel om kan schakelen van offline naar online. Je kunt ze bijvoorbeeld direct naar een webshop of landingspagina sturen met een QR-code. Belangrijk is ten slotte het evalueren en bijsturen van je strategie om de impact van je inspanningen te maximaliseren. Schakel de doelgroep zelf in, vraag om feedback en verbeter de zwakke punten!