Zaken Top
Image default
Management

Tips om data management te vereenvoudigen

Als ondernemer heeft u een aantal kerndoelen voor ogen. Eén van de belangrijke taken is het verbeteren van uw bedrijfsresultaten, zodat u kunt groeien en uw bedrijf financieel gezond kunt houden. Hiervoor heeft u een team van gespecialiseerde en kundige medewerkers en ook uw producten zijn van hoogwaardige kwaliteit. Maar zelfs als u op al deze gebieden weinig meer te wensen hebt, dan zijn er nog altijd verbeteringen mogelijk. Bijvoorbeeld in de vorm van data management.

Verschillende datasystemen zorgen voor ruis in uw bedrijfsvoering

Met het groeien en wellicht een uitbreiding van uw onderneming, heeft u misschien verschillende administratiesystemen in het verleden naast elkaar laten lopen. Of uw financiële administratie werkt op verouderde applicaties, net als uw productielijn. Dit zijn allemaal zaken waarbij u het risico loopt dat u uw bedrijfsgegevens niet inzichtelijk heeft op een manier die u zou willen. Want op het moment dat u een financieel rapport opvraagt en een aantal gegevens worden daarbij niet in het resultaat opgenomen, omdat de selectie het niet oppikt, heeft dat rapport geen waarde. En het kan de beslissingen die u neemt dus op een verkeerde manier beïnvloeden. Door beter data management binnen uw bedrijf toe te passen, weet u zeker dat uw rapporten altijd volledig en up-to-date zijn.

Verbeter uw concurrentiepositie

Ook als uw administratie niets te wensen over laat, is een goed inzicht in uw bedrijfsgegevens van groot belang. Hoe beter u uw data management op orde heeft en hoe beter u de gegevens kunt beheren, hoe sneller u op de ontwikkelingen in de markt kunt inspelen. En daardoor heeft u met goed data managementaltijd een voorsprong op uw concurrenten die deze omschakeling nog niet hebben gemaakt. U signaleert snel hoe uw klanten reageren op prijsontwikkelingen of trends in de markt en bent door het data management ook in staat daar adequaat op in te spelen. Dit leidt tot grotere klanttevredenheid en dus ook tot omzetverhoging.

Een oplossing voor goed data management

Om uw bedrijfsgegevens in goede en overzichtelijke banen te leiden kunt u gebruik maken van data governance. Met dit systeem worden uw bedrijfsgegevens niet alleen centraal samengebracht. Deze zijn ook op ieder moment opvraagbaar, zodat u rapporten kunt genereren zonder dat u het risico loopt dat relevante informatie ontbreekt. Met deze vorm van data management bent u daarnaast in staat uw systemen en dus ook uw gegevens, efficiënter te gebruiken. Uw medewerkers zijn bijvoorbeeld geen tijd kwijt met het zoeken naar data in de computersystemen. Aan de andere kant kunt u middels autorisaties precies bepalen welke gegevens wel en niet inzichtelijk zijn voor uw medewerkers. Behalve dat u met data management in staat bent om duidelijke analytische rapporten te produceren, zorgt u er ook voor dat verouderde gegevens opgeruimd worden zodat deze geen vertekend beeld geven van de stand van zaken binnen uw onderneming. Dit kan bedrijf breed, maar ook per afdeling, of zelfs op het niveau van een specifiek bedrijfsproces.

Bespaar kosten met een goed data management en profiteer van de mogelijkheid om uw bedrijfsgegevens nog beter in te zetten voor toename van winst en groei van uw onderneming.