Zaken Top
Image default
Klantenservice

4 Tips om efficiënter tegemoet te komen aan klanten in de buurt

Je realiseert het je misschien niet, maar de lokale gemeenschap kan je grootste bron van inkomsten zijn. Er is veel concurrentie op de lokale markt, maar door tegemoet te komen aan degenen die in de buurt wonen, kun je je kansen op succes vergroten. Door je te richten op lokale klanten en je te concentreren op het opbouwen van relaties met hen, kun je meer klanten aantrekken die op zoek zijn naar bedrijven zoals die van jou. Als ze dan regelmatig of zelfs maar eens in de paar maanden binnenkomen, ben je goud waard.

Gebruik een bezorgfiets

Als je een klein bedrijf hebt met een krap budget, is het gebruik van bezorg fietsen de beste manier om tegemoet te komen aan klanten in de buurt. Bezorgfietsen zijn qua afgelegde afstand per tijdseenheid efficiënter dan auto, lopen en openbaar vervoer. Ze zorgen ook voor direct contact tussen de klant en de ondernemer, wat de klanttevredenheid en loyaliteit verhoogt. Behalve dat ze sneller zijn dan andere vormen van transport, besparen bezorgfietsen ook geld op gas en verbeteren ze de luchtkwaliteit door de uitstoot van voertuigen te verminderen.

Lokale klanten targeten

Lokale klanten zijn de beste klanten en ze zijn het gemakkelijkst te behouden. Ze zijn loyaal en worden je meest effectieve vorm van reclame. Ze helpen het woord te verspreiden in hun sociale-media kringen en bieden je ook verkoop via mond-tot-mondreclame.

Focus op het opbouwen van relaties

Het opbouwen van relaties met je klanten is het belangrijkste aspect van de groei van je bedrijf. Het kan moeilijk zijn om dit te doen als je druk bezig bent met al het andere dat bij het runnen van een bedrijf komt kijken, maar het is nog steeds een essentieel onderdeel van het proces. Breng ze in de plooi door een open huis te organiseren of ze uit te nodigen op sociale media. Zo kun je laten zien wat je anders maakt dan andere bedrijven in je omgeving en kun je de buurtbewoners iets leuks en interessants geven. Zorg ervoor dat deze evenementen niet alleen binnen je gemeenschap worden beperkt en probeer ook contact te zoeken via externe vriendennetwerken.

Promoot je bedrijf online

Creëer een online aanwezigheid. Of het nu een website, blog of social media profiel is, online aanwezig zijn is cruciaal voor elk klein bedrijf. Gebruik technieken voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) om hoger te scoren in Google-zoekopdrachten en meer klanten aan te trekken via lokale zoekopdrachten.