Zaken Top
Image default
Industriële goederen en diensten

Ontwerp van productverpakkingen

De constructie van de buitenkant van een verpakkingsproduct wordt product verpakkingsontwerp genoemd. Dit omvat materiaal- en vorm keuzes. Het omvat de afbeeldingen en lettertypen die op dozen of flessen en andere verpakkingen worden gebruikt. Het is een handig hulpmiddel en kan zelfs meer zijn dan dat. Verpakkingen vertellen een verhaal. Het is bijna een sensuele ervaring omdat we er fysiek bij betrokken zijn door middel van zicht en aanraking. Onthoud de volgende vragen. Wat is het artikel precies? Wie koopt het artikel? Hoe kopen mensen het artikel? Die vragen zijn je gids voor het ontwerpen van het perfecte pakket ontwerp.

Stijlen en voorkeuren

Het is een goed idee om een stijlstudie uit te voeren voordat je met het ontwerpproces begint. Begin met het verzamelen van aantrekkelijke verpakkingen. Maak foto’s tijdens het winkelen. Maak een bord op Pinterest. Houd er rekening mee dat stijlinspiratie niet per se een één-op-één relatie is. Misschien ben je dol op de kleur van een bepaalde outfit of het lettertype op het bord van een broodjeszaak. Houd er rekening mee dat je geen ontwerpideeën voor jezelf samenstelt, maar eerder voor die ideale koper. Als je baby-motorjacks verkoopt aan stoere motorrijders, is shabby, vintage chic waarschijnlijk niet de beste look voor je verpakking. Materialen zijn een andere overweging die je moet maken bij het begin van je stijlreis. Je hoeft nu nog geen keuze te maken, maar je moet wel gaan letten op de vele opties. De meeste mensen gebruiken dozen omdat het duurzamer en veiliger is. Het is ook goedkoper en handiger. Je kunt dozen op maat laten maken door professionals voor een effectief en uniek grafisch ontwerp dat een goede indruk achterlaat bij de klanten!

Budget

Budgetten voor verpakkingsontwerpen zijn onderverdeeld in twee categorieën. Dit worden eenmalige uitgaven en kosten per item genoemd. Het betalen voor het originele ontwerpwerk is een voorbeeld van eenmalige kosten. Je betaalt het vooraf en meestal slechts één keer, tenzij je je ontwerp wijzigt. Materialen en arbeid zijn ondertussen opgenomen in de kosten per item. Elk van de bedrukte dozen en het tissuepapier dat je gebruikt om het te vullen, kost een vast bedrag. Je moet ofwel iemand inhuren of het zelf doen.