Zaken Top
Image default
Gezondheidszorg

De ccommunicatie in de zorg digitaliseren

Wat kan de communicatie in de zorg verbeteren?

Als er ergens communicatie van levensbelang kan zijn en funest is, dan is dat wel in de zorg. Als zorgprofessional wil je niet alleen je cliënt beter leren kennen, je wilt ook afspraken maken en nakomen. Luisteren, vastleggen en doorvragen is daarom enorm belangrijk. Gelukkig zijn er steeds meer ondersteunende digitale oplossingen die bijdragen aan om de kwaliteit van communicatie in de zorg te verbeteren. Bij Vcare hebben we jaren geleden al ingezet op slimme communicatiemiddelen voor de zorg, waar onze klanten nu de vruchten van plukken. Vooral tijdens de corona pandemie hebben onze klanten goed gebruik kunnen maken van slimme integraties met o.a. Google apps, Microsoft 365 en Microsoft Teams.

Goede communicatie in de zorg begint bij de basis

Naast het belang om eenvoudig en efficiënt informatievastlegging toe te passen tussen cliënt en zorgverlener, is het net zo belangrijk dat intern de communicatie altijd juist is en bij alle relevante afdelingen en collega’s actueel is. Zo biedt Vcare een volledige integratie met huisartsinformatiesystemen van Chipsoft, Pharmapartners en Topicus. Vcare legt hierbij de link tussen telefonie én het elektronisch patiëntendossier. Dat betekent dat bij binnenkomende telefoniegesprekken automatisch de gegevens van de patiënt in beeld komen en de zorgverlener ( huisarts, verpleegkundige of triagist ) meteen het dossier bij de hand heeft. Dit scheelt enorm veel tijd en maakt het werken vele malen efficiënter. Bij Vcare geloven we dat wanneer de basis van communicatie in de zorg, en dat is nog steeds veelal telefonie, slim geïntegreerd wordt dan kan er een enorme efficiency slag gemaakt worden zodat er meer tijd overblijft voor acute zorg.

Beeldbellen voor zorg op afstand is de toekomst

Al voor de Corona pandemie hebben we bij Vcare gezien dat veilig beeldbellen enorm veel potentie heeft. Door het COVID-19 virus en alle beperkingen die ermee gepaard kwamen, kwam er een enorme vraag om beeldbellen te gebruiken in de zorg én dit in te zetten als een consult. Volgens de regels is het verplicht dat de eerste consult een fysieke ontmoet moet zijn met de zorgprofessional. De vervolg consulten hoeven dat NIET, waardoor dus Video connect van Vcare als een volwaardig e-consult wordt gezien én dus ook wordt gedekt door de verzekeraar.

Video connect kunnen gebruikers van Vcare eenvoudig de applicatie toevoegen binnen hun bestaande omgeving. Omdat onze cloudbased communicatieplatform schaalbaar is, is het voor gebruikers heel eenvoudig om verschillende applicaties on demand toe te voegen of juist weg te halen. Maar daar blijft het niet bij. Video connect is ook leverbaar als standalone versie. Deze versie is te gebruiken via de webbrowser en beschikbaar voor niet-klanten van Vcare. Zo hopen we zoveel mogelijk zorgverleners te kunnen ondersteunen bij ad-hoc situaties die vragen om slimme oplossingen.

Welke voordelen biedt zakelijke telefonie

Ongetwijfeld heb je weleens gehoord over VoIP zaklijke telefonie. Bij Vcare bieden we speciaal voor zakelijke klanten én zorgorganisaties zakelijk bellen tegen scherpe tarieven. Doordat wij de mobiele markt goed kennen en onafhankelijk zijn, kunt u bij ons altijd rekenen op een scherp voorstel met oplossingen op maat. Op basis van uw wensen en bedrijfsprocessen bieden wij u de beste smartphone- en tabletoplossing. Of u nu kiest voor Android of Apple toestellen; wij verzorgen en helpen bij een perfecte integratie van uw hardware en software, waarmee meerdere medewerkers op elke gewenste locatie efficiënter kunnen werken.

Inzage in telefonieverkeer met 24/7 support

Met behulp van de Vscan ontvang je een gedetailleerde analyse van je huidige mobiele verbruik. Zo ziet u wat u écht nodig heeft en betaal je ook alleen datgene wat je verbruikt. En omdat tegenwoordig de werkdag zich niet meer alleen tussen 9 en 5 afspeelt, blijven onze supportmedewerkers altijd bereikbaar. Zij helpen u ook met integratie met bellen van vast naar mobiel en handige (automatische) doorschakel mogelijkheden.

Get in touch with the advertiser
https://www.vcareconnect.nl/