Zaken Top
Image default
Financiële diensten

Expats in de financiële sector

Ben jij een goede expat financieel advies? Een financieel analist? Of toch gewoon bankier? Zo lang jij werk in een functie binnen de financiële sector, ben jij erg gewild door bedrijven in binnen- en buitenland. Mocht jij dus altijd de droom hebben gehad om één of meerdere jaren in het buitenland professioneel actief te zijn, dat bidet jouw baan je wellicht deze kans.

De financiële sector is door de recente toename van globalisering steeds meer één international geheel geworden. Hierdoor kunnen jouw vaardigheden redelijk snel en makkelijk toegepast worden in een buitenlandse setting. In dit artikel gaan wij dieper in op welke landen goede opties voor jou kunnen zijn.

Binnen de Europese Unie

Wil jij het liefst aan de slag als iemand in een financiële functie binnen de Europese Unie? Dan heb jij geluk. Binnen de Europese Unie hebben we namelijk te maken met, zoals we allemaal wel zullen weten, vrij verkeer van personen. Dit houdt in dat jij zonder al te veel moeite de grenzen van elk land binnen de Europese Unie kan oversteken. Ook mogen deze landen niet weigeren om jou een werkvergunning te geven. Het enige wat jij dus nodig hebt om in één van de lidstaten aan de slag te gaan, is een werkgever die jou een baan aanbiedt.

Buiten de Europese Unie

Wil jij liever aan de slag in een financiële functie buiten de grenzen van de Europese Unie? Dan kan het mogelijk iets lastiger worden, afhankelijk van het door jou geprefereerde land. Voor deze bestemmingen heb je namelijk wel een aparte werkvergunning nodig die niet altijd even makkelijk is te verkrijgen.

Het is echter wel zo dat landen buiten de Europese Unie in de recente Jaren, mede door de eerder genoemde toename van globalisatie, erg grote economische inhaal sprongen maken. Denk maar aan landen als China en India die steeds rijker worden. Deze landen hebben natuurlijk de juiste mensen nodig om deze groei bij te benen.