Zaken Top
Image default
Bouw en onderhoud

Zo vind jij een goede schilder

Het vinden van een schilder kan soms nog een hele opgave zijn. De meesten zitten namelijk helemaal ramvol met werk en de kans dat jij op korte termijn aan de beurt bent, is dus vrij klein. Mede daardoor zien we dus steeds vaker dat er mensen zijn die zich voordoen als vakschilder, maar dit dus absoluut niet zijn. Zorg er daarom altijd voor, dat je van te voren zeker weet of het wel of geen echte schilders zijn, dit kan je achteraf een hoop ellende besparen. Om een goede schilder te vinden, is het goed om naar onderstaande tips te kijken, zodat jij deze voor de volgende keer voor jezelf kunt toepassen.

Vraag aan bekenden

Er is natuurlijk niets zo fijn als dat er iemand uit je netwerk een goede schilder kent die naast het schilderen, ook kan stucen en kan Spack spuiten. Door een persoonlijke ervaring kun je vaak een stuk gemakkelijker een goede schilder krijgen. Bel je het eerste beste bedrijf op, dan is de kan aannemelijk dat dit dus niet zo is. Dus ben je zoekende naar een schilder, dan is het verstandig om als eerst eens een rondvraag te doen bij familie, vrienden, kennissen of collega’s. De kans dat iemand wel een goede schilder in z’n netwerk heeft zitten is vrij groot.

Bespreek vooraf een prijs

Je zit er natuurlijk niet op te wachten, dat wanneer het schilderwerk klaar is, je ineens een ontzettende dikke rekening krijgt. Om dit te kunnen voorkomen, is het goed om van te voren een prijs af te spreken. Zo weet je beide waar je aan toe bent en is de kans op een vervelende, vaak onnodige discussie achteraf vrij klein. Je doet er dus goed aan, om eens in je netwerk rond te vragen of ze nog iemand kennen, vooral wanneer je iemand zoekt die airless spuiten goed onder de knie heeft. Zo weet je namelijk zeker, dat je uiteindelijk iemand vindt die ook daadwerkelijk in je team past.