Zaken Top
Image default
Bouw en onderhoud

Waar moet je aan denken bij het kopen van een steiger?

Wanneer je rondom een huis op hoogte wilt werken of als je voor een bouwproject werk moet verrichten bij of aan hoge gebouwen, zul je hoogstwaarschijnlijk een steiger nodig hebben. Je zou ook een ladder kunnen gebruiken, maar dit is niet erg handig tijdens het klussen. Voor mensen die dit soort werk vaker doen, zijn steigers niets nieuws. Vrijwel iedereen die in de bouw of een vergelijkbare sector werkt, is wel gewend aan het werken met steigers. Echter, ook voor hen kan het lastig zijn om zelf een steiger uit te kiezen.

Hoe kom je aan een steiger?

Een steiger is geen voorwerp dat je zomaar in de supermarkt kunt kopen. Het is geen alledaags voorwerp en daarom zul je goed moeten weten waar je betrouwbare steigers kunnen kopen. Zo kun je op internet van alles vinden en in het geval van steigers is dit dus niet anders. Op internet kun je alle soorten steigers vinden, zoals bijvoorbeeld de ASC Rolsteiger. Winkels op het internet zijn vaak een goede optie, omdat de maten van de steigers hierbij duidelijk worden aangegeven, wat ervoor zorgt dat je goed kan inschatten of de steiger geschikt is voor jouw klus. Als je liever geen aankoop doet op het internet, zijn er altijd nog doe-het-zelf winkels waar je terecht kan om een steiger te kopen. 

Eigenschappen van steigers

Er zijn veel verschillende steigers. Er zijn meerdere soorten, formaten en structuren waar je op dit gebied uit kunt kiezen. Afhankelijk van de functie van de steiger wordt bepaald van welke materialen de steiger gemaakt moet worden, dus moet je wel de juiste steiger voor jouw klus kopen. Steigers zijn bedoeld voor werk op grote hoogtes, maar vaak kun je ook kleinere steigers met elkaar combineren om dit voor elkaar te krijgen. Een steiger bestaat normaal gesproken uit buizen die zorgen dat je stevig staat en die goed van pas komen bij het omhoog klimmen. Tussen deze buizen bevinden zich op bepaalde hoogtes houten platen waar je op kan staan om te werken. Vanwege de stevigheid van de structuur en de vastigheid die dit biedt, kun je beide handen gebruiken voor de klus die je moet doen. Dat is wel zo prettig, omdat je hierdoor niet het risico loopt om ineens te vallen als je aan het werk bent.

 

https://www.rolsteiger.net/rolsteigers/asc/