Zaken Top
Image default
Bedrijvengidsen

Meer zakelijk succes met jonge talenten

Het is voor bedrijven tegenwoordig niet makkelijk om geschikt personeel te vinden. Dit komt niet alleen doordat er vaak te hoge eisen worden gesteld, er wordt ook niet naar de juiste criteria gekeken. Veel bedrijven willen het liefst mensen in dienst nemen die ervaring hebben en zodoende direct presteren. Toch denken we bij Zakentop.nl dat bedrijven er misschien beter aan doen om juist te gaan voor jonge, minder ervaren krachten. Het in dienst nemen van jonge talenten brengt namelijk een aantal mooie voordelen met zich mee. Heb jij bijvoorbeeld vacatures in Heerhugowaard beschikbaar, dan zoekt BaanBereik graag samen met jou naar de geschikte persoon.

Je haalt een flinke dosis energie in huis

Jonge mensen die nog aan het begin van hun carrière staan, brengen een gezonde dosis energie en enthousiasme mee naar hun werk. Meer ervaren krachten kennen het klappen van de zweep en zullen wellicht niet snel een stapje extra zetten om zichzelf te bewijzen. Voor frisse talenten is alles nieuw en spannend. Ze leren elke dag weer wat bij en zitten nog niet vast in bepaalde gewoontes. Doordat ze overal onbevangen instaan, zullen ze wellicht ook eerder met nieuwe ideeën komen waar je bedrijf wat aan heeft. Niet onbelangrijk: de energie die deze jonge mensen meebrengen kan ook nog eens aanstekelijk werken voor je oudere krachten.

Jong personeel is flexibel

Haal je voor een bepaalde functie een ervaren kracht in huis, dan is de kans aanwezig dat ze hun werk al helemaal volgens een vast patroon doen. Ze bouwen als het ware een muur om zichzelf heen, waar hun werkzaamheden bij het bedrijf perfect binnen moeten passen. Neem je iemand in dienst die nog helemaal aan het begin van een carrière staat, dan heb je dit probleem veel minder. Ze hebben globaal wel een idee wat ze willen doen, maar staan er ook voor open om iets nieuws te proberen. Wordt er een nieuwe functie binnen je bedrijf gerealiseerd, dan zijn zij hier eerder enthousiast voor te maken. Er zijn ook genoeg banen waar jong personeel bij uitstek geschikt is. Voor bijvoorbeeld een hr-adviseur vacature zal je waarschijnlijk eerder een wat meer ervaren persoon kiezen, maar er zijn genoeg andere functies te bedenken die de jeugd juist wel op het lijf zijn geschreven.

Je bespaart op de loonkosten

Laten we eerlijk zijn: de kosten die komen kijken bij het runnen van een onderneming blijven maar stijgen. Dan wil je toch op elke mogelijke manier proberen om deze kosten omlaag te brengen. Door jong personeel in dienst te nemen bespaar je flink op de loonkosten. Wat je bespaart kan je dan weer investeren in opleidingen voor je nieuwe mensen. Zo is deze besparing ook gelijk een goede investering in de toekomst.

Je draagt bij aan meer diversiteit op de werkvloer

Wanneer er mensen in verschillende leeftijdscategorieën bij je bedrijf werken, krijg je een mooie wisselwerking. Deze leeftijdsgroepen hebben over het algemeen zo hun eigen ideeën over hoe zaken gerealiseerd moeten worden. Dit kan dan weer leiden tot mooie gezamenlijke inzichten. Daarbij zullen de oudere werknemers hun ervaring delen met het jongere personeel, terwijl ze juist weer gemotiveerd raken door het enthousiasme dat de jeugd met zich meebrengt.

Jonge mensen hebben een andere kijk op hun werk

Oudere werknemers hebben over het algemeen een vrij nuchtere kijk op hun werk. Ze zullen al snel de filosofie aanhangen dat ze gewoon zonder zeuren hun werk moeten doen. Jonger personeel denkt hier anders over. Ze willen zich betrokken voelen bij het bedrijf waar ze werken en juist het verschil maken. Ze hebben de ambitie om te laten zien wat ze in hun mars hebben en met frisse inzichten te komen.

Hoe vind je talentvol, jong personeel?

Het is mooi om de ambitie te hebben om jong personeel aan te nemen. Maar hoe vind je net die talenten die perfect bij jouw bedrijf passen? Het is goed om hiervoor een uitzendbureau in te schakelen waar veel kennis op dit gebied in huis is. BaanBereik is een uitzendbureau dat jouw bedrijf het gehele wervings- en selectietraject uit handen neemt. Zij vinden die talentvolle, jonge krachten die het verschil gaan maken bij je organisatie.