Zaken Top
Image default
Bedrijven en samenleving

Waarom je wilt wonen in Schiedam

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het kiezen van een woning in Schiedam. Zo kun je kiezen om te wonen in het historisch centrum, of je zoekt een studentenhuis maar een nieuwbouwhuis is er ook te vinden. In Schiedam is voor iedereen een mogelijk voor een huisje koop of huren je vind het er allemaal.

 

Voorzieningen

Schiedam is een prachtige en historische stad gecombineerd met een groen karakter. De ligging van het dorp is ook ideaal, het ligt namelijk 5 minuten van Rotterdam af waardoor je zo in de stad bent. Daarnaast kent Schiedam veel leuke cafés en restaurants. Wat Schiedam nog meer ideaal maakt is er ook veel bijzondere musea, galeries en kleine winkeltjes liggen. Daarnaast heb je alle voorzieningen om de hoek liggen. Er zijn veel goede scholen, mooie speeltuinen, leuke parken en betaalbare sportclubs. Ideaal voor als je even snel met je gezin er op uit wilt.

 

Activiteiten

In het weekend en op vrije dagen valt er ook veel te doen in Schiedam. Een groot evenement dat ieder jaar wordt georganiseerd zijn de Brandersfeesten. Dit is een festival en overdag zijn er van allerlei verschillende activiteiten te doen. In Schiedam kun je ook ieder jaar het Suikerzoet Filmfestival vinden. Dit is het grootste en gratis filmfestival van Nederland. Je kunt ook de historische molens in de stad bekijken of een leuke museum bezoeken. Er is veel te doen en te zien in Schiedam wat de stad ontzettend leuk maakt.

 

Wonen in Schiedam

Als je in Schiedam wilt wonen ben je een stuk goedkoper uit dan bijvoorbeeld in Rotterdam. Veel mensen verhuizen van Rotterdam ook naar Schiedam om de huizenprijzen hier lager liggen. Als je huurwoningen schiedam zoekt zul je ook een goedkopere prijs betalen dan in Rotterdam. Als je bijvoorbeeld in Rotterdam werkt kun je alsnog zoeken voor huurwoningen schiedam want je bent vanuit Schiedam zo in Rotterdam dus je hoeft de stad echt niet te missen. Bij huurwoningen schiedam kun je er natuurlijk ook altijd rekening mee houden dat ze in de buurt liggen van het station want dan ben je ook zo in Rotterdam. Daarom kan Schiedam ook ideaal zijn voor studenten omdat ze minder betalen voor hun woning.