Zaken Top
Image default
Bedrijven en samenleving

Kies voor extra ondersteuning binnen jouw bedrijf

De administratie is vaak het hart van een organisatie. Niet alleen helpt de administratie om jou als ondernemer goed overzicht te houden op de financiële gezondheid van je bedrijf gaat, maar zij zorgen er ook voor dat al jouw werknemers netjes en op tijd betaald worden. Binnen de administratieve kant zijn er veel verschillende taken, en zo alles bij elkaar kan dat best tijdrovend zijn. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om hulp van buitenaf in te schakelen. In dit artikel lees je hoe dat precies in zijn werk gaat.

Waarom niet alles zelf doen?

Misschien denk je bij het lezen van bovenstaande introductie wel dat administratieve hulp een onzinnige investering is. Je kunt alles toch ook gewoon zelf doen? Toch heeft het inschakelen van administratieve hulp meer voordelen dan je zou denken. Door de administratie te laten regelen door professionals ben je ervan verzekerd dat deze foutloos en snel bijgehouden wordt. Vooral dat eerste is belangrijk, want te veel fouten in de administratie kunnen leiden tot fikse boetes. En met alle extra tijd die je overhoudt, kun jij je richten op andere zaken die jouw bedrijf uiteindelijk ten goede komen.

Welke dienstverlening is er allemaal?

De administratie is nu eenmaal een breed onderwerp. Op sites die ondersteuning bieden, zoals www.compasnl.com/ vind je een volledig overzicht van alle diensten. De meest gebruikte diensten van COMPAS bestaan onder andere uit boekhouding, salarisadministratie, maar bijvoorbeeld ook fiscaal advies. Het is een divers bedrijf, met veel mensen die verstand hebben van wat ze doen. Ben je op zoek naar een specifieke dienst? Stuur dan eens een mailtje! Met een beetje overleg kom je vaak al verder dan je denkt. Voor je het weet ben je samen tot een op maat gemaakte oplossing gekomen.

Ondersteuning voor internationaal talent

Zoals eerder genoemd, valt er veel meer onder administratie dan de meeste mensen denken. Wist je bijvoorbeeld dat veel bedrijven je ook kunnen ondersteunen in het aannemen van kennismigranten? Veel bedrijven willen niet beginnen aan het aannemen van mensen uit een ander land, omdat de visumaanvragen en alle taken die daarbij horen vaak ingewikkeld en tijdrovend zijn. Zonde, want hierdoor mis je de kans om mensen aan te nemen die perfect bij het bedrijf passen. Door gebruik te maken van een volledige payroll dienst, laat je zien dat je open staat voor hoogopgeleide werknemers en niet bang bent om daar wat extra moeite voor te doen.

Constant innoveren

Bedrijven moeten constant hun best doen om met de tijd mee te gaan, op elk gebied. Helaas is het vaak geen optie meer om de methodes en technologie van 20 jaar geleden te gebruiken: niet alleen doe je jouw bedrijf zo te kort, maar het is ook onmogelijk om het snelle tempo van een moderne werkdag bij te houden. Als je merkt dat je niet de kennis hebt om deze overgang soepel te laten verlopen, dan kan een administratief bedrijf een uitkomst bieden. Zij zijn experts op het gebied van technologische ontwikkelingen, en leggen deze maar al te graag uit.