Zaken Top
Image default
Bedrijven en samenleving

ICT-baan op afstand? Maak kennis met deze 4 beroepen!

De laatste jaren heeft er een grote verschuiving plaatsgevonden in de manier waarop kantoorwerk zich verplaatst naar de woning van werknemers. De Corona-crisis heeft deze trend alleen maar laten versnellen en veel bedrijven kennen werken op afstand tegenwoordig als de norm. Sommige mensen kiezen voor kantoorwerk omwille van de sociale cohesie en om werk en privéleven te scheiden, terwijl anderen liever zelf willen kunnen kiezen waar ze werken! In dit artikel hebben we enkele ICT-banen opgesomd die met alleen een laptop kunnen worden uitgevoerd. 

  1. Helpdesk: rol van technische ondersteuning en technici

Als je op zoek bent naar een startersfunctie in de ICT, dan zou je kunnen beginnen bij een ICT-helpdesk. Zelfs als je geen ervaring hebt in ICT, kun je gemakkelijk in dit soort functies binnenstromen en bovendien lenen ze zich uitstekend voor werken op afstand. Zachte vaardigheden zoals communicatie, probleemoplossing en servicegerichtheid zijn meestal erg belangrijk. Dus pas je CV daarop aan.

  1. Software Ontwikkelaar

Een van de meest voorkomende voorbeelden van een baan die zonder problemen op afstand kan worden gedaan, is die van een softwareontwikkelaar of -programmeur. Deze functies zijn over het algemeen zeer flexibel, aangezien je vrijwel altijd zelfstandig werkt en taken uitvoert op basis van het uitvoeren van deadlines.

  1. Cloud beheerder 

Wist je dat de functietitel je vaak al veel kan vertellen over de mogelijkheden van werken op afstand? In het algemeen past een baan met de titel “ICT-administrator” of “ICT-beheerder” heel goed bij thuiswerken. Dus als je op een vacaturesite zoekt naar “remote cloud administrator”, vindt je wellicht verschillende geschikte mogelijkheden.

  1. Grafisch ontwerper

Ben je meer creatief weggelegd, dan kan een baan als grafisch ontwerper misschien wel iets voor jou zijn. Grafisch ontwerpers zijn de helden met computerprogramma’s of traditionele artistieke hulpmiddelen voor het maken van een visuele voorstelling van verschillende ideeën. Vaak is een grafisch vormgever perfect in staat om lay-outs, logo’s, lettertypes, advertenties en andere ontwerpelementen te creëren, en verbeteringen aan te brengen op basis van feedback van de klant. Mensen die graag creatief bezig zijn en gedijen bij het werken met verschillende stijlen en esthetieken, kunnen zeer geschikt zijn voor een loopbaan op afstand in de grafische vormgeving.

Wil je weten hoe op maat gemaakte ICT-omgevingen worden ingezet als sector specifieke oplossingen voor onder meer het MKB, onderwijs en de zorg? Kijk dan eens op CT-Groep Capelle aan den Ijssel voor meer informatie.

https://www.ct-groep.com/