Zaken Top
Image default
Bedrijven en samenleving

Hoeveel abonnementen heb jij?

We hebben vaak heel veel abonnementen. Bij de meeste beseffen we niet eens dat we een abonnement hebben. De bekendste abonnementen zijn een telefoonabonnement, internetabonnement en een abonnement op een tijdschrift of een krant. Maar je kan ook een abonnement hebben bij een pretpark, dierentuin, sportschool en nog veel meer. Daarnaast verkopen veel organisaties hun diensten als abonnement. Op een gegeven moment wil je je abonnement opzeggen. Let altijd goed op de regels!

Abonnement in de dienstverlening

In de dienstverlening worden steeds vaker abonnementen aangeboden. Denk aan een abonnement voor je boekhouding. De klant en leverancier spreken af wat er in een bepaalde periode geleverd kost en hoeveel dit per maand zal gaan kosten. Als klant weet je waar je aan toe bent. Als ondernemer heb je zekerheid van inkomsten. Je inkomsten worden verspreid. Een abonnement in de dienstverlening hoeft niet opgezegd te worden.

Abonnement op krant of tijdschrift

Bij het afsluiten van een abonnement op een krant of tijdschrift geldt altijd een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Het maak niet uit of je het abonnement nu aan de deur, op straat of op internet hebt afgesloten. Lees altijd goed de voorwaarden voordat je tekent. Abonnement opzeggen van een krant of tijdschrift? Er gelden duidelijke regels. Als een krant of tijdschrift minimaal een keer per maand verschijnt, is de opzegtermijn een maand. Als het tijdschrift of de krant minder dan een keer per maand verschijnt, is er een opzegtermijn van maximaal 3 maanden. Je moet op tijd je abonnement afzeggen. Tijdschriften en kranten kennen namelijk een stilzwijgende verlenging van drie maanden. Uitzonderingen hierop zijn proefabonnementen. Proefabonnementen kennen geen opzegtermijn en lopen ook automatisch af.

Abonnement op pretpark of dierentuin

Een abonnement op een pretpark of dierentuin is erg interessant. Het geld wat je aan een abonnement uitgeeft kun je er soms al in drie keer uithalen! Een abonnement op een pretpark of dierentuin heeft verschillende voordelen. Je kan voor een paar uurtjes of dagdeel naar een park zonder dat het zonde is van je geld. Als je een abonnement hebt bij een bepaalde dierentuin of pretpark krijg je vaak ook korting op andere uitstapjes. Meestal bieden pretparken en dierentuinen een jaarabonnement aan. Na een jaar heb je het park ook wel gezien. Een abonnement opzeggen hoeft niet bij een pretpark of dierentuin. Wil je wel nog abonnementhouder blijven? Je kunt dan je abonnement verlengen.