Zaken Top
Image default
Bedrijven en samenleving

Hoe bereid jij je voor op een marathon?

Hoe bereid jij je voor op een marathon?

 

Het lopen van een marathon is natuurlijk niet zomaar even iets. Ruim 42 kilometer non-stop rennen, uiteraard met een pauze wanneer nodig. Je kunt je dus voorstellen, dat de voorbereiding om ervoor te zorgen dat je hem ook daadwerkelijk uitloopt van essentieel belang is. Uiteraard heb je niet overal invloed op gedurende de wedstrijd zelf, maar een hele hoop kun je zelf vooraf al afvinken. Zo begin je natuurlijk met een goede outfit. Voor een vrouw is dit naast een paar goede sportschoenen, natuurlijk ook een goede sport beha. Dit kan overigens een sport beha zijn met beugel, maar ook een sport bh zonder beugel. Het is maar net wat je zelf fijn vindt. Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je kunnen helpen bij de voorbereiding. Welke dat zijn bespreken we in dit artikel.

 

Begin vroeg met trainen

 

Met vroeg trainen bedoelen we natuurlijk niet dat je iedere ochtend om 7 uur je bed uit moet, nee het gaat erom dat je enkele maanden vooraf begint met de eerste stappen te zetten naar je uiteindelijke doel en dat is het behalen van die eindstreep. Ondanks het feit dat het nog ontzettend ver weg lijkt, is het verstandig om minimaal een maand of 6 voor aanvang van de wedstrijd te beginnen. Dat hoeft uiteraard niet te betekenen dat je direct 5 keer per week gaat hardlopen, maar ga je vast oriënteren om te kijken naar bijvoorbeeld een goed schema of een geschikte coach die je kan ondersteunen gedurende deze periode

 

Ga trainen met een coach

 

Het is niet niks, een marathon lopen. Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat alleen op die ene dag waarop het moet gebeuren ook daadwerkelijk samenkomt. Er zijn een aantal zaken waar je geen invloed op hebt, dat is op het weer en dat is op je eigen gezondheid. Voor de rest heb je natuurlijk alles volledig in eigen hand. Door een aantal keren te trainen met een coach, weet je exact waar de pijnpunten zitten en hoe je deze gedurende de race kunt verhelpen. Het zijn vaak detail die uiteindelijk beslissen of jij de eindstreep wel op niet weet te halen. Of je dat nu doen met een sport bh of een prothese bh, dat zal over het algemeen dan niet zo heel veel meer uit maken. We kunnen je verzekeren, dat het lopen van een hele marathon een absolute uitputtingsslag is, maar wanneer je de finish bereikt hebt, je trots mag zijn op wat je bereikt hebt.