Zaken Top
Image default
Bedrijven en samenleving

Een tuinkantoor biedt meer vrijheid in thuiswerken

Het aantal mensen dat af en toe of regelmatig thuiswerkt neemt snel toe. Waar het nog niet zo lang geleden nog een uitzondering was als je thuiswerkte, is het tegenwoordig steeds meer regel. Ook leidinggevenden kunnen niet anders dan toegeven dat thuiswerken zeker in bepaalde beroepen prima kan. Maar dan is een fijne thuiswerkplek met privacy wel een must.

 

Ruimte en privacy

Thuiswerken gebeurt echter nog regelmatig in een kamertje waar kinderen binnen komen rennen. Bij gebrek aan een aparte werkkamer zijn de keukentafel en eetkamertafel ook nog behoorlijk favoriet. Maar zeg nou zelf: dat is toch niet heel bevorderlijk voor de concentratie en voor bellen met collega’s en klanten? Met een tuinoffice creëer je een totaal andere thuiswerksituatie.

 

Hogere productiviteit in een tuinkantoor

Want een tuinoffice is een aparte ruimte in jouw eigen tuin. Als je gaat thuiswerken, loop je simpelweg je privéleven uit en je zakelijke leven binnen. In een tuinkantoor word je ook zeker minder gestoord dan in huis. Je brengt als het ware een extra drempel aan voor je kinderen en je partner. Je kan ook vrijuit bellen zonder om je heen te moeten kijken. Je zal zien dat jouw concentratie beter is en dus je productiviteit omhoog schiet als eenmaal jouw tuinoffice in je tuin is geïnstalleerd. Nog een pluspunt: door het raam van je nieuwe thuiswerkplek kijk je in je eigen tuin.

 

Betere scheiding werk en privé

Thuiswerken in een kantoor in je tuin heeft nóg een groot voordeel. Als je daar de deur achter je dicht trekt, sluit je daar ook je werkdag af. De verleiding is minder groot om na het eten door te werken. Privétijd wordt meer qualitytime dus. Maar: in de middagpauze thuis lunchen is juist extra gezellig, en je zit binnen een minuut weer aan je bureau in je eigen tuinkantoor.

 

Multifunctioneel tuinkantoor

Maar waarom zou je je tuinoffice alleen gebruiken om te werken? Als je het opgeruimd houdt, kan jouw tuinoffice in het weekend ook best een speelkamer zijn voor de kids. Misschien vragen ze wel of ze er een keertje mogen slapen! En is het in huis even niet zo handig om gitaar te spelen, een legpuzzel te maken of aan een verzameling te werken? Dan mag jouw tuinkantoor toch best even worden gebruikt als hobbyruimte?