Zaken Top
Image default
Auto-industrie

Wat is belangrijk bij het uitkiezen van een rijschool die bij me past?

Wat is belangrijk bij het uitkiezen van een rijschool die bij me past?

Bij het uitkiezen van een rijschool zijn een paar belangrijke punten waar je op moet letten. Het meest belangrijke is uiteraard ervaring. Hoe meer ervaring een rijschool heeft, hoe meer je er kunt leren. Ook zijn de lessen in dit geval meer examengericht. De examenroutes worden bereden en de opdrachten die tijdens het examen worden gedaan worden ook precies zoals het examen uitgeoefend. Hierdoor heb je minder zenuwen tijdens het rijexamen, omdat het voelt als een herhaling, waardoor de kans op slagen stijgt. 

Daarna is het van belang of je de volledige aandacht krijgt van je rijinstructeur. Je betaalt voor je lessen, dus verwacht je uiteraard ook dat er aandacht wordt besteed aan je. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs behalen. Aan het slagingspercentage van de rijschool kun je zien hoe ze presteren betreft het geven van rijlessen.

 Wat doet de rijschool om jou klaar te stomen voor het rijexamen?

Hierbij wil ik voorbeelden geven van een Rijschool in Delft, wat niet veel te zien is bij andere rijscholen. Je word opgewekt met een opfriscursus. Met de tussentijdse toetsen voel je je al snel klaar voor het rijexamen. Daarnaast is het mogelijk om meerdere lessen te nemen per week. Je hebt een vaste rijinstructeur. Zo hoef je dus niet telkens te wennen aan de manier van lesgeven als je afwisselende rijinstructeurs hebt. 

Ook hebben ze nog andere extra pluspuntjes vergeleken met andere rijscholen. Je kunt je rijlessen volgen in luxueuze auto’s zoals een Range Rover. Daarnaast is het ook mogelijk om thuis opgehaald en afgezet te worden. Wil je opgehaald worden van locatie A en afgezet worden afgezet op locatie B? Ook dat is mogelijk. Het is ook mogelijk om les te volgen in de avonden en in het weekend. Er is altijd plek voor examen. Bij sommige rijscholen kan het wel twee maanden duren tot je  een rijexamen ingepland hebt. Je kunt je rijlespakket zelf samenstellen. Zo kun je het aantal lessen dat jij zelf nodig vind bepalen. Je hoeft dus niet meer of minder lessen te volgen dan nodig is.