Zaken Top
Image default
Auto-industrie

Waar moet u op letten als u badhanddoeken voor baby's koopt?

Waar moet u op letten als u badhanddoeken voor baby’s koopt?

Een van de leukste onderdelen van het badderen is het einde, wanneer u uw net schone kleintje in een warme en gezellige badhanddoek of baby badjas kunt wikkelen en de frisse babygeur kunt inademen. Maak het badderen veiliger en gezelliger met de perfecte babyhanddoek met capuchon, die uw baby helpt om van top tot teen warm te blijven – vooral belangrijk als het badderen deel uitmaakt van de bedtijdroutine van uw baby.

De badroutine voor het slapen gaan kan een geweldige manier zijn voor je baby om af te koelen voor het slapen gaan. Om je baby af te drogen, wil je hem in een zachte, absorberende handdoek wikkelen die praktisch genoeg is om een kronkelige baby in te wikkelen.

Grootte

Baby badhanddoeken variëren in grootte – sommige zijn dicht bij normale grootte handdoeken, anderen zijn baby-sized. Kijk naar de afmetingen in onze lijst, vooral als je een grote handdoek wilt die een paar jaar meegaat.

Stof

Naast de gebruikelijke katoenen of microvezel badstof, kunt u ook kiezen voor biologische bamboe. Bamboe is net zo absorberend als katoen en droogt snel, plus het heeft antibacteriële eigenschappen. Een katoen/polyestermix droogt sneller. De zachtheid van de bambam badhanddoek hangt af van de kwaliteit van de vezels, het gewicht (gemeten als GSM – gram per vierkante meter) en de twist van het garen (een lagere of geen twist kan meer water absorberen).

Extra’s

Sommige badhanddoeken voor baby’s hebben een kap voor het hoofdje van uw baby, gepersonaliseerde namen of zinnen voor een speciaal tintje en bandjes die u om uw nek kunt knopen als een schort, zodat u uw handen vrij hebt als u uw baby uit bad draagt.

Wasverzorging

Handdoeken kunnen in de wasmachine worden gewassen met vergelijkbare kleuren. Een tip die u misschien niet weet – het is aan te raden handdoeken te wassen zonder conditioner te gebruiken, om te voorkomen dat de vezels na verloop van tijd een laagje krijgen en meer gaan krassen. Controleer altijd het instructielabel voordat u voor de eerste keer gaat wassen.

Jullie zullen allebei makkelijker slapen

Met een handdoek met capuchon kun je je baby van top tot teen omhullen, zodat hij zich ontspannen en uitgerust voelt. Ze zijn onmisbaar voor elke moeder omdat ze de zorg voor je kleintje eenvoudig maken en je de zekerheid geven dat je eerder zult slapen dan later. Goed slapen bevordert een betere relatie tussen mama, baby en de rest van het gezin, wat zo belangrijk is voor de ontwikkeling.

Beschermt de huid van uw kleintje

Bij het kiezen van een babybadlaken voor uw pasgeborene, moet u altijd kiezen voor een handdoek die gemaakt is van natuurlijke en zuivere materialen, omdat hun huid zeer teer en gevoelig is. Bacteriën kunnen gemakkelijk worden overgedragen, maar met stoffen zoals micro-katoen, worden ze niet gekoesterd zoals met andere materialen, dus het is veel veiliger voor de kleine. Microkatoen is ook duurzamer, wat betekent dat het ook bijdraagt aan de bescherming van de planeet.

Absorbeert en droogt snel

Zoals we al zeiden (maar het is echt superbelangrijk) moet je het hoofdje van je baby altijd droog en warm houden, dus microkatoen is echt de perfecte stof voor een babydoek. Door 250x meer vocht te absorberen en in de helft van de tijd te drogen dan handdoeken gemaakt van normaal katoen, weet je zeker dat je baby zich in de snelste tijd weer fris voelt.

Of u nu een aanstaande moeder bent of voor de eerste keer moeder wordt, u kunt er zeker van zijn dat een babyhanddoek met capuchon op uw checklist met benodigdheden voor pasgeborenen staat. Een stap dichter bij het gevoel dat je de superheld bent die je kleintje altijd zal weten te zijn!

 

https://woonaanrader.nl/belangrijke-benodigdheden-bij-een-baby/