Zaken Top
Image default
Auto-industrie

vijfde generatie MINI trapt af

De vijfde generatie MINI trapt af met de MINI 3-deurs. De nieuwste versie van het icoon ondergaat nu dynamische rijtests in het winterse landschap van Lapland.

De nieuwe MINI familie maakt zijn opwarmrondes – en dat gaat het beste op sneeuw en ijs in de bittere kou voorbij de poolcirkel. De nieuwe MINI ondergaat momenteel dynamische rijtests bij het wintertestcentrum van BMW Group in Arjeplog, Zweden. De MINI is volledig elektrisch en met de wintertests voltooit het model een belangrijk onderdeel van het ontwikkelingsproces. De elektrische aandrijving, hoogvoltage-accu, aandrijfelektronica en laadtechnologie van de prototypes tonen nu al aan hoe goed ze bestand zijn tegen temperaturen ver onder het vriespunt. Besneeuwde wegen en speciaal geprepareerde, bevroren meren vormen de ideale testbaan om de aandrijving, de besturing en het onderstel te verfijnen en harmonieus op elkaar af te stemmen.

Het is opnieuw de MINI 3-deurs die als eerste van de nieuwe MINI familie geïntroduceerd wordt. Het concept is vanaf het begin gericht op een volledig elektrische Go-Kart feeling. De inspirerende en typerende wendbaarheid van MINI wordt gecombineerd met een creatieve indeling van het interieur, wat resulteert in veel ruimte ondanks de compacte buitenmaten.

Mini Private Lease

Wanneer men tegenwoordig over een Mini spreekt gaat, dan gaat het om de Mini Hatchback. Deze wordt ook wel Mini Cooper, Mini One of gewoon Mini genoemd. Hij is leverbaar met 3 of 5 deuren en is de meestverkochte Mini uitvoering. Met de opkomst van Private Lease is ook Mini Private Lease snel populair geworden.

Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand voor je nieuwe Volvo. Voor een all-in leasetarief is alles geregeld: onderhoud, banden, verzekering, wegenbelasting, afschrijving, reparaties en rente. Bij pech en ongevallen krijg je altijd ondersteuning.

Mini Electric

Waar de oliecrisis aan de basis stond van de eerste Mini is het opnieuw een wereldwijde olie gerelateerde uitdaging die zorgt voor innovatie. De opwarming van de aarde en de ambitie om te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen zorgen nu voor een nieuwe innovatiegolf.

De Cooper SE is de eerste volledig elektrisch aangedreven Mini. In de Mini zit een 135kw sterke elektromotor. Mini Electric Private Lease wint snel aan populairiteit. 

The Fabricant, winnaar van de Dutch Design Awards 2021 in de categorie Fashion nam op vrijdag 28 januari 2022 een nieuwe MINI Electric in ontvangst bij Van Poelgeest MINI Amsterdam. Het digitaal modehuis mag een jaar lang rijden in een MINI Electric Camden Edition en wordt als ambassadeur bij MINI Nederland betrokken.

Clubman

De MINI Clubman is de auto voor de veeleisende bestuurder. Het is de iconische MINI voor kenners en liefhebbers. 

De eerste Clubman van MINI Cooper is geproduceerd in 1969. Deze Clubman was een update van de beroemde Mini uit 1959. De neus van de Clubman zag er heel anders uit.

De Clubman is een stationwagen met als opvallend kenmerk de dubbele achterdeuren. Mini Clubman Private Lease is interessant voor iedereen die in een trendy Mini wil rijden en behoefte heeft aan meer bagageruimte.

Topper van de reeks is de Mini Clubman Cooper S met eerst 174 en later 184 pk.

Countryman

De nieuwe MINI Countryman is avontuurlijk, ruim en stoer en heeft veel nieuwe features. De MINI Countryman heeft plaats voor vijf personen en veel bagage. Comfortabeler dan ooit.

De MINI Countryman is het vierde model in het assortiment van kleine auto’s van MINI. De MINI Countryman is de eerste MINI die langer is dan vier meter en het eerste model met vier deuren. 

De Countryman is minstens zo karaktervol als een MINI en beschikt over een uitmuntende wegligging. De MINI Countryman is relatief straf geveerd.

Mini Countryman Private Lease is een manier om zonder spaargeld in een nieuwe auto te kunnen rijden.

De Mini verwierf wereldwijd een iconische status. In 1999 werd de originele Mini samen met de Ford Model T en de Volkswagen Kever verkozen tot een van de invloedrijkste auto’s van de twintigste eeuw.

De allereerste Mini ziet in 1959 Groot-Brittannië het daglicht. Hij verrast door de dwars voorin geplaatste motor en de op de hoeken van de carrosserie geplaatste wielen. Deze innovatieve constructie zorgt ervoor dat er met minimale buitenmaten er binnenin in verhouding verrassend veel ruimte is.

De originele Mini is een tweedeursauto. Hij blijft in productie tot in 2000. Vanaf 2001 spreekt men van de nieuwe Mini’s die worden geproduceerd door BMW onder de merknaam Mini.

Momenteel kennen we de Mini Cooper als hippe, luxe stadsauto met een trendy design. De oorspronkelijke Mini werd in 1959 geïntroduceerd. Het piepkleine model bood toen precies genoeg plek voor vier inzittenden op een zo klein mogelijke oppervlakte.

 

Gerelateerde artikelen

Specialisten in perslucht

Apparatuur die elk klein bedrijf moet hebben voor succes

Hoe kun je eenvoudig de BPM berekenen?