Zaken Top
Image default
Auto-industrie

De voordelen van spraakherkenning binnen het werkveld

Spraakherkenning wordt de laatste jaren steeds populairder. Spraakherkenning is de ideale manier om het toetsenbord te vervangen en sneller en efficiënter teksten te schrijven. Maar wat is spraakherkenning eigenlijk en wat zijn de voordelen? Daar gaan wij in dit artikel op in.

 

Wat is spraakherkenning?

Spraakherkenning is eigenlijk een speciale techniek die het geluid van de stem in tekst of acties omzet. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden op een computer of een elektronisch apparaat zoals een smartphone, televisie of auto. Dit wordt gedaan met speciale software die de menselijke stem goed kan onderscheiden. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Dragon speech, een spraakherkenningssoftware met de nieuwste herkenningstechnieken. Deze herkenningstechnieken zijn gebaseerd op artificiële intelligentie, ook wel ‘deep learning’ genoemd. 

 

Waar jij spraakherkenning voor kunt gebruiken

Met spraakherkenning zorg jij ervoor dat spraak razendsnel naar tekst wordt omgezet. Het lijkt hierdoor alsof jij de gesproken tekst gewoon met het toetsenbord getypt hebt. Hierdoor kun jij dus jouw toetsenbord vervangen door te praten. Je kunt ervoor kiezen om gedeeltelijk of zelfs helemaal van spraak gebruik te maken, waardoor een toetsenbord eigenlijk overbodig wordt. Maar wat is nu het voordeel voor jou? Door spraakherkenning te gebruiken kun jij het schrijven van bijvoorbeeld e-mails veel sneller doen. Daarnaast kun je hele documenten in mum van tijd schrijven, spreken gaat namelijk sneller dan typen. Je bespaart hierdoor ontzettend veel tijd, wat je weer aan andere werkzaamheden kunt besteden.

 

Zelf eenvoudig gebruik maken van spraakherkenning, voor werk, studie of plezier

Door goede spraakherkenning software te gebruiken zorg je ervoor dat al jouw documenten tot wel 98% nauwkeurig getypt worden. Je kun de software besturen via jouw pc of zelfs mobiele telefoon. Je kunt hierdoor in minder tijd meer werk leveren, of je nu jouw computer of mobiele telefoon gebruikt. Als je geïnteresseerd bent om minder tijd kwijt te zijn aan het typen en meer tijd overhoudt voor werk, studie of plezier, is het verstandig om een kijkje te nemen op spraakherkenning.nl.