Zaken Top
Image default
Auto-industrie

4 redenen om te kiezen voor financial lease

Wanneer je als ondernemer toe bent aan een nieuwe auto, dan heb je veel verschillende mogelijkheden om deze auto te financieren. Een van deze mogelijkheden is het kiezen voor financial lease. Je sluit met financial lease als het ware een zakelijke lening af om de auto te kunnen financieren. De auto is na het aflopen van de lening helemaal jouw eigendom en je kunt vervolgens zelf bepalen of je met de auto verder rijdt, of dat je ervoor kiest om de auto in te ruilen. Dat financial lease veel voordelen heeft lees je in dit artikel. Je kiest met financial lease voor veel vrijheid en zekerheid wat zeker voor ondernemers een erg prettige en veilige keuze is.

Prettige redenen om te kiezen voor financial lease

Het leasen van een auto kan erg aantrekkelijk zijn wanneer je ondernemer bent. Als eerste behoud je met dit type lease veel vrijheid. Je hebt veel keuzevrijheid in het type of model auto, maar het belangrijkste is dat je ook veel vrijheid hebt om je onderneming te kunnen runnen. De auto gaat namelijk niet ten koste van de liquiditeit van de onderneming, wat zorgt voor veel vrijheid en zekerheid. Zeker voor startende ondernemers kan dit een groot voordeel zijn. Daarnaast behoudt de auto zijn restwaarde die aan het einde van het contract helemaal van jou is. Bovendien kies je zelf waar je het onderhoud van je auto laat uitvoeren of waar je de banden laat verwisselen. Deze vrijheid in keuzes is voor jouw bedrijf erg voordelig omdat je hiermee zeer flexibel de auto bij je werkzaamheden kan laten passen. Een andere reden om te kiezen voor financial lease is de mogelijkheid om de BTW in één keer terug te vragen. Dit zorgt voor een lagere investering en de kosten die je maakt krijg je doorgaans sneller terug. Het vrijgekomen geld kun je op deze manier eenvoudig in je onderneming steken. Het fiscale voordeel komt ook tot uiting wanneer je kijkt naar de mogelijkheden om de auto op de bedrijfsbalans te laten plaatsen. Je betaalt afschrijving voor de auto waarmee je de fiscale winst naar beneden kan bijstellen. Dit kan je in één boekjaar al snel honderden euro’s schelen. Al deze redenen om te kiezen voor financial lease zijn het overwegen waard wanneer je als ondernemer op zoek bent of op zoek gaat naar een nieuwe auto.

Samenvattend

Met een leasecontract druk je de fiscale winsten, kan je de BTW in één keer terug laten betalen en heb je veel keuzevrijheid in het type auto of de garage waar u de auto wilt laten onderhouden. Daarnaast staat na het aflopen van het leasecontract de auto op jouw naam waardoor je zelf kunt bepalen of je in de auto blijft rijden of dat je de auto gaat inruilen voor een nieuwe auto. Uiteraard kun je na het aflopen van het leasecontract een nieuw leasecontract afsluiten om opnieuw te genieten van de vele voordelen van financial lease.